prelungirea străzii ocnei va fi deschisă pentru pietoni și mașini. fodor: „noi suntem într-o fază de litigiu cu independența”
Sursa foto: Google Maps

În contextul unei discuții în ceea ce privește zona Independența care urmează să fie schimbată radical, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a susținut că prelungirea străzii Ocnei va deveni o stradă publică, nu doar pietonală, ci și destinată mașinilor.

În cadrul dezbaterii noului PUG al Sibiului, primarul Astrid Fodor a declarat la finalul discuțiilor că prelungire străzii Ocnei va deveni din nou publică și va putea fi folosită inclusiv de mașini. „În noul PUG este prevăzută prelungirea străzii Ocnei. Mai mult, noi suntem într-o fază de litigiu cu Independența. Săptămâna trecută am avut o discuție cu directorul de la Independența și s-a acordat un termen. Am fost de acord să le acordăm un termen în cadrul acestui proces, pentru a ajunge la un acord privind deschiderea străzii, nu doar pentru biciclete sau pietoni, ci inclusiv pentru transportul cu mașina. A fost o stradă publică și trebuie să devină din nou o stradă publică”, a spus Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Reaminti că sibienii sunt invitați să transmită observații și propuneri, până în 15 aprilie, cu privire la intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ CP – zonă construită protejată) pentru construirea unui ansamblu cu funcțiuni centrale și mixte, inclusiv circulații, în municipiul Sibiu, pe locul fostei fabrici Independența.

Situl industrial al fostei platforme a fabricii Independența va intra într-un amplu proces de restructurare urbană. Aici ar urma să fie construite blocuri înalte de opt etaje, să fie amenajate clădiri cu funcțiuni mixte, o unitate de învățământ, locuri de joacă, o parcare supraetajată și zone de recreere. Va apărea și un nou pod peste Cibin, care va lega Piața Cibin de cartierul Terezian.

Citește și: Amplu proiect de regenerare urbană în centrul Sibiului. Blocuri de 8 etaje, piațetă, muzeu, birouri, magazine și străzi pietonale pe situl industrial Independența  

Ultima oră

Comentariul meu