pași importanți pentru modernizarea pieței cibin. primarul astrid fodor: „se lucrează la puz”. teodor birț: ”o să avem o piață modernă”

Piața Cibin va intra într-un amplu proces de modernizare. Întreagă zonă se va transforma cu ocazia acestui proiect de regenerare urbană. În acest sens, se fac pași importanți, astfel că în prezent se lucrează la realizarea Planului Urbanistic Zonal. 

Modernizarea Pieței Cibin este un proiect de mare importanță pentru Sibiu. Toată zona din jurul pieței se va transforma complet, însă până când se vor demara lucrările, mai sunt lucruri ce trebuie puse la punct. În prezent, se lucrează la realizarea PUZ-ului. „La ora actuală se lucrează la PUZ-CP, adică PUZ zonă istorică, a fost deja în comisia tehnică de urbanism. După ce va trece prin Consiliul Local, vom contracta SF-ul (studiul de fezabilitate), PT-ul (proiectul tehnic) și execuția”, a lămurit Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în ședința ordinară a Consiliului Local. pași importanți pentru modernizarea pieței cibin. primarul astrid fodor: „se lucrează la puz”. teodor birț: ”o să avem o piață modernă”

Teodor Birț, directorul Piețe SA, a precizat că este în „contact permanent” cu proiectanții și a purtat discuții cu aceștia astfel încât activitatea producătorilor și comercianților să nu fie întreruptă. „Ce pot să vă spun, foarte multe nu, pentru că această procedură nu o administrăm noi la SC Piețe Sibiu SA, ci este proiectul Primăriei Sibiu. Am un contact permanent cu cei care au câștigat proiectarea noii Piețe Cibin. Am avut câteva runde de negocieri cu dânșii astfel încât să ne asigurăm că piața va fi funcțională și vom avea toate spațiile de care avem nevoie pentru ca să ne desfășurăm activitatea în cele mai bune condiții. În continuare stau la dispoziția tuturor celor implicați în acest proiect pentru ca să avem o piață modernă la Cibin”, a explicat Teodor Birț, directorul Piețe Sibiu SA, întrebat fiind de consilierul Corina Dăncilă (PNL) care este stadiul proiectului. pași importanți pentru modernizarea pieței cibin. primarul astrid fodor: „se lucrează la puz”. teodor birț: ”o să avem o piață modernă”

Vă reamintim că zona Pieței Cibin va fi transformată total în urma unui proiect de regenerare urbană prin intermediul căruia va fi modernizată piața agroalimentară, se va amenaja o parcare supraetajată și se vor crea legături suplimentare cu Centrul Istoric. Primăria municipiului Sibiu, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, a lansat anul trecut un concurs de soluții în acest sens, la care au participat arhitecți și urbaniști români, dar și străini. În urma concursului, a fost aleasă câștigătoare echipa formată din Biroul Vladostudio SRL și Atelier de Arhitectură Terchilă SRL.

Citește și: Cum va arăta Piața Cibin după modernizare 

Ultima oră

Comentariul meu