itm a pus ochii pe firmele de curierat din sibiu și demarează controale
foto Wall-Street.ro

În perioada martie – noiembrie 2024 Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu va desfăşura acţiuni de control la agenţii economici care desfăşoară activităţi de primire, prelucrare, transport şi distribuire internă/ internaţională a scrisorilor, pachetelor şi coletelor, activităţi în care pot fi implicate şi mijloace de transport (activităţi înregistrate conform CAEN 5320). În această categorie vor fi incluse şi serviciile de livrare la domiciliu.

Motivarea acţiunii are la bază dezvoltarea, în ultima perioadă, a activităţii de curierat rapid, scopul acţiunii constând în diminuarea riscului de accidentare în timpul activităţilor de manipulare coletărie şi corespondenţă.

De asemenea, transportul de marfă este unul dintre sectoarele de activitate în care se produce un număr semnificativ de accidente de muncă (locul 3 şi 4 în ultimii ani la nivel naţional), acestea având deseori o gravitate mare, ajungând până la deces.

În acest context obiectivele specifice ale acţiunii constau în creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă în societăţile comerciale care au acest obiect de activitate, realizarea şi implementarea evaluărilor de risc, întocmirea planului de prevenire şi protecţie, a instrucţiunilor proprii, realizarea instruirii adecvate a lucrătorilor şi nu în ultimul rând implementarea măsurilor aplicabile în perioadele cu temperaturi extreme pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor.
„Siguranţa şi sănătatea sunt prioritare în activitatea de manipulare a coletelor şi corespondenţei.

Respectând normele de securitate şi sănătate în muncă ne asigurăm că fiecare activitate este desfăşurată într-un mod sigur şi responsabil, protejând atât angajaţii cât şi beneficiarii serviciilor.” – Stănilă Alexandru Marius, inspector şef I.T.M. Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu