cod galben de vânt puternic la sibiu. avertizarea este valabilă până vineri seară
Sursa Foto: Getty Images

Meteorologii avertizează că în intervalul 27 martie, ora 10 – 29 martie, ora 21, vor avea loc intensificări ale vântului în diverse regiuni ale țării. În general, se vor înregistra viteze de 45…55 km/h, cu rafale ce pot depăși 60…70 km/h în zonele montane.

De asemenea, în zonele de vest, centrul și nordul țării se vor înregistra ploi, iar cantitățile de apă vor ajunge local până la 10…15 l/mp. Aceste fenomene pot favoriza topirea stratului de zăpadă de la munte.

Există și o atenționare de Cod Galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în două intervale de timp distincte:

  • Intervalul 27 martie, ora 10 – 27 martie, ora 22: Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 55…65 km/h și rafale ce pot depăși 90 km/h în zonele montane.
  • Intervalul 27 martie, ora 22 – 28 martie, ora 10: Intensificările vântului vor persista în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55…65 km/h și rafale ce pot depăși 90 km/h în zonele montane.

Persoanele din aceste zone sunt sfătuite să fie precaute și să se informeze constant despre evoluția condițiilor meteorologice.

Ultima oră

Comentariul meu