un pod din sua s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă cargo. salvatorii caută zeci de oameni în apă (video)
foto Twitter

Podul Key Bridge din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbușit marți după ce un cargobot s-a izbit violent de acesta, conform informațiilor furnizate de presa americană și de BBC. Pompierii intervin la fața locului. Șapte oameni și mai multe vehicule au căzut în râul pe care îl traversa acest pod, relatează Digi24.

Echipele de salvatori se confruntă cu condiții meteorologice dificile, caracterizate de temperaturi aproape de limita înghețului și vizibilitate limitată, adăugând o „îngrijorare în plus”. Acestea caută cel puțin 20 de persoane căzute în apă după prăbușirea podului. Kevin Cartwright, director de comunicații la departamentul de pompieri al orașului, a declarat că colaborează cu Paza de Coastă și cu o echipă de scufundători. Temperatura în jurul portului este de minus un grad Celsius.

Podul a fost închis circulației în urma unui „incident”, conform anunțului Autorității de Transport din statul Maryland pe contul său de Twitter, confirmând postarea ABC. Potrivit primelor informații, un vas a lovit unul dintre pilonii podului Francis Scott Key, care are o înălțime de peste 350 de metri, provocând prăbușirea acestuia. Accidentul a fost confirmat de Matthew West, subofițer al Pazei de Coastă din Baltimore, pentru New York Times. El nu a precizat tipul de navă și nici momentul în care aceasta a lovit podul. Amploarea pagubelor nu este încă clară. Imaginile cu podul prăbușit sunt spectaculoase. În mai multe videoclipuri postate pe rețelele sociale se poate observa că o parte considerabilă din impresionanta structură metalică, inaugurată în 1977, s-a prăbușit în râul Patapsco.

Ultima oră

Comentariul meu