creșa și grădinița din piața cluj costă cu 5,4 milioane de lei mai mult. urmează să fie semnat contractul de finanțare

Creșa și grădinița din Piața Cluj costă cu 5,4 milioane de lei mai mult. Consilierii locali vor vota, în ședința de la finalul lunii martie, un proiect de hotărâre privind actualizarea documentației și indicatorilor tehnico-economici, iar ulterior primăria va semna contractul pentru a primi finanțare nerambursabilă. 

Primăria Sibiu a obținut finanțare nerambursabilă în valoare de 8,5 milioane de lei pentru construcția unei noi clădiri în Piața Cluj, lângă Școala nr. 12, pentru amenajarea unei creșe cu 30 de locuri și unei grădinițe cu o capacitate de 60 de locuri. Valoarea totală a proiectului era estimată, inițial, la 20,16 milioane de lei, diferența urmând să fie suportată din bugetul local. 

Valoarea totală a proiectului a crescut cu 5,4 milioane de lei, astfel că aleșii locali trebuie să aprobe actualizarea indicatorilor tehnico-economici în vederea semnării contractului de finanțare. „Prin HG nr. 1116/2023 s-a modificat conținutul cadrul al devizului general al proiectelor, prin introducerea unor categorii suplimentare de cheltuieli, respectiv introducerea cheltuielilor aferente coordonatorului SSM, marjei de buget precum și constituirea rezervei de implementare pentru ajustarea de preț. Agenția de Dezvoltare Regională Centru a solicitat prin adresa nr. 10615/20.03.2024 actualizarea devizului și a valorii proiectului în vederea încheierii contractului de finanțare”, se arată în raportul de specialitate. 

Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, va fi 25.675.980 lei, din care construcții-montaj, 15.267.530 lei. 

Odată ce contractul de finanțare va fi semnat, primăria va contracta execuția lucrărilor. Clădirea va avea o suprafață utilă de peste 1.600 metri pătrați, cu creșă la parter și grădiniță la etaj. În curte se vor regăsi zone verzi, un loc de joacă și alei. Iluminatul în clădire va fi de tip LED, iar încălzirea se va face prin radiatoare, instalații în pardoseală și prin ventiloconvectoare. Pe terasa clădirii vor fi montate și 10 panouri solare, care vor asigura apa caldă. 

Ultima oră

Comentariul meu