Constantin Șovăială: "Toate proiectele inițiate de parlamentarii Forța Dreptei vin în sprijinul consolidării economiei și protejării românilor de sărăcie și datorii!"

Deputatul de Sibiu, Constantin Șovăială, spune că, alături de colegii săi, a depus 43 de inițiative legislative, din care 9 au fost deja promulgate și sunt legi în vigoare.
„Partidul Forța Dreptei este dedicat asigurării unei guvernări responsabile și orientate către nevoile și aspirațiile tuturor românilor. În calitate de reprezentanți aleși în Parlamentul României, suntem hotărâți să punem în aplicare o serie de proiecte legislative menite să promoveze progresul și bunăstarea societății noastre. Am depus zeci de amendamente prin care vrem să stopăm risipa din banii publici, de la tăierea pensiilor speciale, până la anularea subvențiilor pentru partidele politice. Cine este la guvernare nu ar trebui să abuzeze de banii publici”.
Deputatul Constantin Șovăială enumeră principalele proiecte pe care le susține în calitate de parlamentar al Partidului Forța Dreptei:

  • Eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă part-time;
  • Valorificarea tuturor sporurilor și veniturilor brute la stabilirea pensiei;
  • Majorarea punctului de pensie, anual, cu rata medie anuală a inflației;
  • Statul să plătească penalități atunci când întârzie plata unor facturi către firme și persoane fizice;
  • Prețuri plafonate la energie pentru consumatorii care depășesc 300 Kwh/oră pe lună printre care cabinete medicale individuale, liber profesioniști, structuri sportive, unități de cult;
  • Eliminarea impozitului pe tranzacțiile cu terenuri agricole, dacă sunt înstrăinate mai devreme de 8 ani;
  • Acordarea subvențiilor pentru angajare, prevăzute în legea șomajului pentru persoanele aparținând grupului vulnerabil și recunoașterea întreprinderii sociale de inserție ca angajator de inserție;
  • Constituirea și funcționarea parcurilor agro-zootehnice;
  • Reducerea costurilor facturate la energia electrică şi gaze naturale prin reducerea cotei de TVA la 5% la energie, eliminarea contribuției pentru cogenerare, eliminarea treptată a certificatelor verzi, abrogarea accizei la energie;
  • Reducerea cu 50% a accizei la carburanți, respectiv TVA de 5% în cazul carburanților, pentru o perioadă temporară;
  • Reducerea vârstei minime de la care tinerii pot vota la alegerile locale și europarlamentare de la 18 la 16 ani.

Partidul Forța Dreptei crede că România are nevoie de un climat de stabilitate, prosperitate și justiție puternică în România. Avem nevoie de politici publice îndreptate spre angajați, mediul de afaceri și mediul asociativ. Politica trebuie făcută pentru oameni și cu oameni, nu așa cum face coaliția PSD-PNL, doar în interesul unor șmecheri.

Ultima oră

Comentariul meu