astra film festival și întâlnirea internațională a sașilor de la sibiu, intră sub înaltul patronaj al președintelui klaus iohannis
Sursa: Facebook/ Astra Film Festival

Președintele Klaus Iohannis a acordat Înaltul Patronaj pentru trei evenimente ce vor avea loc în cursul acestui an, printre care se numără întâlnirea internațională a sașilor, ProEtnica 2024 – Festivalul Intercultural Sighișoara și Festivalul de Film Antropologic Astra Film Festival, a informat Administrația Prezidențială, anunță News.

Astfel, șeful statului a acordat Înaltul Patronaj următoarelor evenimente:

  • Întâlnirea Internațională a Sașilor, care va avea loc în perioada 2-4 august la Sibiu. Sub motto-ul „Heimat ohne Grenzen / Patrie fără frontiere”, evenimentul este organizat de Forumul Democrat al Sașilor din Transilvania, împreună cu Biserica Evanghelică C.A. din România și asociațiile sașilor transilvăneni din Germania, Austria, Canada și SUA, fiind dedicat cunoașterii și promovării patrimoniului cultural al minorității germane din România.
  • Festivalul de Film Antropologic Astra Film Festival, ediția a 31-a, și Astra Film Junior, care vor avea loc în perioada 20-27 octombrie la Sibiu, fiind organizate de Fundația Astra Film. Ca manifestări de tradiție ale profesioniștilor din domeniul filmului documentar și antropologic, Astra Film Festival și Astra Film Junior își propun să educe publicul în contextul realităților complexe ale societății contemporane.
  • ProEtnica 2024 – Festivalul Intercultural Sighişoara, ediţia a XX-a, care se va desfăşura în perioada 28 august – 1 septembrie în cetatea medievală din Sighişoara, aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Festivalul Intercultural ProEtnica, devenit o frumoasă tradiţie a întâlnirii dintre etnii şi culturi în România, este organizat de Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice şi Ministerul Culturii. Manifestarea oferă minorităţilor naţionale din România un cadru propice pentru prezentarea şi cultivarea identităţilor lor culturale, în spiritul european al unităţii în diversitate.

Ultima oră

Comentariul meu