sibiul va fi promovat în afara granițelor. primăria alocă un milion de lei pentru a atrage turiști străini

Consilierii locali vor aproba, la ședința de la finalul lunii martie, un protocol de colaborare între Municipiul Sibiu, Județul Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu pentru a implementa programul „Promovarea destinației Sibiu pe plan internațional”. 

Sibiul va fi promovat pe plan internațional, scopul fiind acela de a atrage mai mulți turiști atât în orașul de pe Cibin, cât și în regiune. Primăria Sibiu și Consiliul Județean se vor ocupa de finanțare, în timp ce Asociația Județeană de Turism va implementa programul. 

„Sibiul a cunoscut în ultimii ani o creștere economică și culturală semnificativă, fiind un important centru cultural și economic. Totodată, reprezintă și o destinație turistică ideală pentru petrecerea unui weekend în oraș, descoperind fascinantele obiective turistice, sau pentru un sejur mai lung, explorând farmecul întregii regiuni. Beneficiind de Aeroportul Internațional Sibiu, se asigură accesul din și către destinații din întreagă lume, fiind o destinație ideală pentru turiștii care doresc să se relaxeze, să descopere spiritul și gastronomia locală, să se bucure de peisaj și natură”, se arată în raportul de specialitate atașat proiectului. 

Programul ce urmează să fie implementat are ca obiective creșterea fluxului de turiști străini în Sibiu, prin campanii de promovare a destinației pe noi piețe internaționale, reducerea sezonalității turismului, prin punerea în valoare a ofertei turistice în toate anotimpurile și realizarea unui turism durabil în regiune, prin crearea unei politici puternice de dezvoltare. Pentru a atinge aceste obiective, bugetul necesar estimat este de 2 milioane de lei, din care un milion de lei reprezintă partea Primăriei. 

Ultima oră

Comentariul meu