grădinița „elefănțelul curios” din sibiu va avea o clasă în aer liber. amfiteatru și zone pentru lectură și gimnastică

Curtea Grădiniței cu Program Prelungit „Elefănțelul Curios” din municipiul Sibiu va fi transformată într-un spațiu dinamic de învățare, relaxare și de joacă. 

Grădinița „Elefănțelul Curios” va avea o clasă outdoor (n.r.: în aer liber). Educatoarele vor putea desfășura aici, împreună cu cei mici, o mulțime de activități cultural-artistice, dar și sportive. 

„Investițiile în educație, în îmbunătățirea infrastructurii educaționale reprezintă o permanentă preocupare a autorităților publice locale. Pe lângă numeroasele considerente ce contribuie la o educație de calitate, infrastructura unităților de învățământ în care copiii învață are o imporanță majoră. De aceea, se impune un interes considerabil în crearea unui mediu favorabil în aer liber în vederea desfășurării activităților didactice”, se arată în raportul de specialitate. 

În curtea grădiniței va fi amenajată această clasă outdoor, care va cuprinde o zonă pentru activități cultural-artistice, o zonă pentru lectură și relaxare, o zonă de dezvoltare senzorio-motorie și o zonă de învățare și explorare. Astfel, vor fi achiziționate și ulterior amplasate în curte echipamente de gimnastică (un traseu format din 8 echipamente), echipamente muzicale, mese cu scaune, dar și un amfiteatru în aer liber. 

„Amenajarea are în componență elemente de educație, gimnastică și divertisment în aer liber, organizate astfel: alei, platformă, gradene amfiteatru, mobilier urban, parasolare pentru umbrirea zonelor, echipamente de gimnastică”, se arată în raportul de specialitate. 

Valoarea totală a investiției se ridică la 800.710 lei cu TVA, din care 368,040 lei C+M. Consilierii locali vor vota, în ședința ordinară de la finalul lunii, indicatorii tehnico-economici. 

Ultima oră

Comentariul meu