germania legalizează cultivarea de canabis pentru uz personal de la 1 aprilie

Germania a aprobat vineri, 22 martie, legalizarea parțială a canabisului pentru uz personal, începând cu data de 1 aprilie, conform informațiilor furnizate de dpa, scrie portalul de știri ziare.com

Camera legislativă superioară, Bundesrat, a decis să avanseze proiectul în ședința de vineri, după ce acesta fusese aprobat de Bundestag în luna precedentă. Conform noii legi, adulților li se permite să dețină până la 25 de grame de canabis pentru uz personal în spațiile publice.

De asemenea, se va autoriza cultivarea a trei plante de canabis în propriile locuințe și posesia până la 50 de grame pentru uz personal în interiorul acestora. Consumul de marijuana în spațiile publice va fi interzis în școli, centre sportive și într-o rază de 100 de metri în jurul acestora. Deși proiectul nu necesită aprobarea oficială din partea Bundesrat, această cameră ar fi putut solicita convocarea unei comisii de mediere, întârziind astfel procedura.

Cu toate acestea, vineri nu s-a întrunit o majoritate pentru trimiterea legii către o comisie de mediere. Pentru a preveni un vot împotriva proiectului în Bundesrat, guvernul german a promis să modifice retroactiv unele dintre prevederile acestuia.

Ultima oră

Comentariul meu