colegiul octavian goga, reabilitat termic cu o investiție de aproape 7 milioane euro. se schimbă tâmplăria și se pun și panouri fotovoltaice

Clădirea Colegiului Național Octavian Goga va fi reabilitată termic. De asemenea, tâmplăriile exterioare vor fi înlocuite și vor fi refăcute finisajele interioare.

Corpul B al Colegiului Naţional Octavian Goga urmează să fie reabilitat. Clădirea va fi izolată cu vată bazaltică, vor fi montate panouri fotovoltaice și se vor face multe alte lucrări atât în interiorul colegiului, cât și în exterior. Reabilitarea unității de învățământ se va face în cea mai mare parte din fonduri nerambursabile.

Potrivit proiectului de hotărâre supus aprobării Consiliului Local, clădirea urmează să fie eficientizată termic, se vor înlocui tâmplăriile și se vor instala panouri fotovoltaice. „Se propune eficientizarea termică a cădirii prin aplicarea unui termosistem pe faţade, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu tâmplării din lemn stratificat, înlocuirea uşilor, reabilitarea instalaţiilor sanitare, termice, electrice, implementarea măsurilor ISU, măsurilor de consolidare și de refacere a finisajelor interioare. O parte din energia electrică va fi realizată prin energie verde, din panouri fotovoltaice și se propune implementarea unui sistem de ventilaţie cu ventilatoare cu recuperare de căldură și un sistem alternativ de încălzire cu pompe de căldură aer apă”, se arată în raportul de specialitate.

Investiția totală depășește 6,8 milioane de euro, dintre care 5 milioane de euro vor fi fonduri nerambursabile din Programul Regiunea Centru 2021-2027.

 

Ultima oră

Comentariul meu