Reabilitarea Podului Gării, scoasă la licitație. Lucrările de consolidare, gata în 3 luni
foto: arhivă

Podul Gării va fi reabilitat. Lucrările presupun atât consolidarea acestuia, cât și reparații la nivelul căii de rulare, rampelor de acces și scărilor. Se vor amenaja și parcările de sub pod, se va realiza iluminatul stradal și se vor reabilita sistemele de colectare și canalizare a apelor pluviale. 

Primăria a scos la licitație execuția lucrărilor de reabilitate a Podului Gării. Acestea vor dura maxim 3 luni de la data semnării contractului. „Cauza care stă la baza necesității investiției constă în faptul că podul nu a fost supus până acum unui proces de modernizare, de aceea se impune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii podului, a zidurilor de sprijin și a scărilor de acces ale podului, a gurilor de scurgere, înlocuirea rosturilor de dilatație, reabilitarea căii de pasaj, a iluminatului public, astfel încât să se asigure siguranța rutieră atât pentru autovehicule, cât și pentru pietoni”, se arată în caietul de sarcini. 

Având în vedere că zonele neamenajate de sub pod sunt folosite de ani buni pentru parcarea autoturismelor, se impune inclusiv reabilitarea căilor de acces adiacente podului și amenajarea corespunzătoare a spațiului de sub bolta podului, cu parcări, alei de acces și pistă de biciclete. 

Lucrări fără închiderea podului

Lucrările a nivelul pasajului se vor executa fără închiderea totală a circulației pe pod, dar cu introducerea unor restricții și cu realizarea semaforizării în acest sens. Închiderea totală a circulației pe pod se va putea realiza doar pe timpul nopții dacă se execută lucrări în această perioadă. 

Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a pasajului într-o perioadă cât mai scurtă, respectiv finalizarea execuției în maxim 3 luni, se impune organizarea programului de lucru în două schimburi pe perioadele în care se execută lucrări ce pot afecta circulația pe pasaj. Valoarea totală estimată a contractului este de 9.027.358,34 lei. 

Ultima oră

Comentariul meu