Primăriile din județul Sibiu obligate să curețe cursurile de apă ale râurilor. Apele Române a trimis notificări peste tot

Apele Române prin intermediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu atrage atenția primăriilor cu privire la obligația legală de a curăța albiile râurilor și pâraielor din zonă, după ce presa locală a relatat extensiv despre problema gunoaielor care acoperă aceste cursuri de apă. În cazul nerespectării acestei obligații, primăriile se expun riscului de a fi amendate.

”Dorim să reamintim că, conform prevederilor Ordonanței nr. 21 din 30 ianuarie 2002 (actualizată) privind gospodărirea localităților urbane și rurale, autoritățile locale au obligația de a acorda asistență tehnică, sprijin și îndrumare pentru amenajarea și curățarea cursurilor de apă, bălților și malurilor acestora. Acest lucru este stipulat în articolul 7, aliniatul 1, litera f al respectivei ordonanțe.

De asemenea, conform articolului 8, litera k, consiliile locale și primarii sunt responsabili de asigurarea curățeniei și salubrizării digurilor, malurilor, cursurilor de apă, precum și de asanarea terenurilor insalubre și prevenirea poluării apelor.

Aceste informații sunt aduse din nou în atenția dumneavoastră deoarece menținerea curățeniei cursurilor de apă și igienizarea localităților contribuie semnificativ la reducerea riscului de inundații și poluări accidentale.” au transmis reprezentații Apei Române printr-un comunicat.

Ultima oră

Comentariul meu