primăria din șelimbăr cumpără containere școlare. vor avea 18 clase, o sală de sport, toalete și cancelarie

Primăria din Șelimbăr va achiziționa, cu bani de la bugetul local, o școală modulară. Aceasta va fi compusă din mai multe containere și va găzdui 18 săli de clasă, o sală de sport, toalete și o cancelarie. 

Primăria comunei Șelimbăr a scos la licitație caietul de sarcini pentru atribuirea contractului de furnizare de containere modulare școlare. Firma câștigătoare va trebui să asigure inclusiv transportul și să le monteze. 

Școala modulară va fi formată din 18 săli de clasă, o cancelarie, spații tehnice, toalete, scări de acces pentru etajul superior și sală de sport. „Obiectivele specifice ale acestei achiziții sunt: execuția în condiții optime a infrastructurii pentru montajul ansamblului modular realizat din containere metalice având ca destinație finală școală modulară; realizarea unei clădiri în proximitatea actualei clădiri de învățământ, dar și a celorlalte funcțiuni ce se regăsesc pe amplasament, unde se desfășoară activitățile didactice; crearea unui cadru optim pentru desfășurarea actului educațional; asigurarea siguranței în caz de incediu”, se arată în caietul de sarcini. 

Containerele vor fi distribuite pe două niveluri. Fiecare clasă va avea o suprafață de 58-62 metri pătrați, 4 ferestre, o ușă de intrare și 4 aeroterme. Toaletele vor fi distincte pentru fete (2 toalete), băieți (2 toalete), persoane cu handicap și profesori (2 toalete). Lățimea holului interior va fi de minim 2,4 metri. 

Livrarea școlii modulare se va realiza în termen de maxim 2 luni de la semnarea contractului. Valoarea estimată a investiției este 1.728.000 lei. 

Citește și: Șelimbărul va avea o școală modulară. Primarul Marius Grecu: „Ne vom consulta cu părinții și vedem unde o punem”

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Este incredibil că, după două decenii, primăria se trezește brusc la viață în campanie electorală, încercând să pară harnică. Serios acum? După atâta timp, asta este soluția voastră? Plasarea copiilor în containere? Ei bine, cred că Mutu trebuie să aibă o memorie destul de scurtă ca să mai creadă în astfel de promisiuni.

    Este evident că numărul mare de copii nu a fost deloc luat în considerare în planificarea urbanistică. Dar hei, nu e o problemă, nu? Primăria dă autorizații de construcție pe bandă rulantă, fără să se gândească la impactul pe termen lung. Mă întreb unde merg copiii voștri la școală, dacă aceasta este soluția la care ajungeți pentru educația lor.