expoziție și protest participativ împotriva intervențiilor brutale din valea hârtibaciului. dan perjovschi va participa și el cu lucrări
Sursa foto: Instagram/Forum Peisaj Deschis

Asociația Peisaj Deschis organizează la finele sfârșitul lunii martie, o expoziție vernisaj la Moara Veche din Hosman Sibiu, începând cu ora 16.00. Expoziția va putea fi văzută, până pe 21 aprilie. 

Vernisajul de la Moara Veche este în același timp și o mișcare de protest participativ împotriva intervențiilor brutale actuale realizate de marii actori din agricultura regională, care transformă peisajul în mod fundamental, determinând extincția speciilor și culturilor locale. În cadrul expoziției, vor putea fi văzute și creațiile realizate de artistul sibian Dan Perjovschi, dar și o serie de scenarii posibile de viitor care armonizează cu un peisaj divers.

„Peisaj deschis acum! Doar prin diversitate” este o expoziție care prezintă cea mai mare arie protejată terestră din România, una dintre ultimele cele mai diverse peisaje culturale din Europa, Podișul Hârtibaciului și arată, într-o succesiune de lucrări și instalații, compoziții de vizualizare a informațiilor și interpretări manifeste, de ce este esențială prezervarea acestui peisaj cultural viu și divers.

“Deschiderea expoziției marchează, de asemenea, încheierea cu succes a proiectului din 31 martie și reprezintă, prin urmare, o punte de legătură cu viitoarele activități ale asociației Peisaj Deschis, care a fost înființată anul trecut. Mă bucur foarte mult de acest lucru”, spune Viktoria Luft, din echipa de proiect și președinta Federației.

Expoziția poate fi văzută, cu programare prealabilă, din 30 martie, până pe 21 aprilie, cu programare prealabilă, realizată fie prin email echipa@peisajdeschis.ro sau telefonic la 0748.800.049 – Gabriela Cotaru.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu