Direcția Județeană pentru Cultură începe controalele la imobilele din zona istorică a Sibiului. „S-a intensificat fenomenul intervențiilor ilegale”

Direcția Județean pentru Cultură anunță începerea unor controale ample pe raza județului Sibiu. Echipele vor face verificări în teren pentru a vedea dacă au avut loc intervenții ilegale asupra imobilelor de patrimoniu. 

Unele imobile de patrimoniu din județul Sibiu au fost supuse unor intervenții ilegale. Spre exemplu, în unele cazuri țigla a fost înlocuită cu tablă, clădirile au fost placate cu polistiren, s-au montat geamuri de termopan cu cadre PVC și au fost instalate aparate de aer condiționat. Prin urmare Direcția Județeană pentru Cultură va face mai multe verificări în teren pentru a-i sancționa pe cei care au făcut intervenții neautorizate la clădirile de patrimoniu. 

„Având în vedere faptul că în ultima perioadă s-a intensificat fenomenul intervențiilor ilegale și neautorizate asupra imobilelor de patrimoniu, Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu anunță începerea unor controale tematice, pe întreg teritoriul județului Sibiu, pentru combaterea acestor ilegalități”, se arată într-un comunicat de presă remis joi de Direcția Județean pentru Cultură (DJC) Sibiu. 

DJC Sibiu îi asigură pe locuitorii din județ că va depune „toate eforturile necesare pentru ca orașul și județul să fie un exemplu de protejare și prezervare a Patrimoniului Cultural Național”. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Cum ar fi un titlu de genul.. direcția pentru cultură vine in ajutorul Sibienilor care locuiesc în centrul istoric cu sfaturi, recomandări și proceduri simplificate pentru menținerea patrimoniului cultural? Că la amenzi și controale ne pricepem, dar faptul că trebuie să ceri autorizație de la București pentru instalarea unei centrale termice in curtea interioară, nu le face viața mai ușoară oamenilor care locuiesc în astfel de imobile. Dacă ne-am direcționa atenția în a simplifica procedurile de menținere a monumentelor istorice toată lumea ar avea de câștigat, și patrimoniu, și oamenii.. nu știu ce se întâmplă cu cei de la monumente că ai impresia că sunt toți niște malefici care îți pun doar bețe în roate.