ciprian faraon și doris lupu au demisionat din forța dreptei sibiu. constantin șovăială: „pe mine mă interesează întreg județul, nu un caz singular”

Ciprian Faraon și Doris Lupu, care dețineau până astăzi, 21 martie 2024 funcțiile de președinte și secretar general al organizației municipale a Forței Dreptei Sibiu, au anunțat că își prezintă demisia din partid. Argumentul ce însoțește această decizie este cedarea poziției de candidat la Primăria Sibiu și a Președintelui Consiliului Județean către USR Sibiu.

Ciprian Faraon susține că această acțiune va fi urmată de alte aproximativ 150 de demisii.

„Ne-am anunțat astăzi demisia din Forța Dreptei Sibiu. Au fost 2 ani în care am adus alături de noi oameni profesioniști, de caracter, oameni dornici de implicare în viața comunității sibiene. Am reușit la Sibiu să construim prin imaginea noastră, un brand politic care se vroia a fi de succes! Regretăm faptul că, conducerea de la București a cedat partidul USR -ului, acceptând să se mulțumească cu firimituri în negocierea avută. Aproximativ 150 persoane, care au venit în Forța Dreptei Sibiu pentru noi, ca persoane, ne vor urma.

Politicianul spune că a cerut în repetate rânduri conducerii de la București dar și celor de la USR Sibiu realizarea unui sondaj, din care să rezulte care este cel mai bine plasat candidat, însă cererea a fost refuzată în mod repetat.
„Forța USR a triumfat „Forței” Dreptei la București, reușind să impună din pix candidații la Sibiu și în țară. Vom vedea ce au de spus sibienii, la vot”, se mai specifică în comunicatul de presă.

Cu privire la sondajul care ar fi trebuit să fie realizat în interiorul Alianței pentru desemnarea candidaților, Radu Scutea, președintele PMP Sibiu, a precizat în cadrul conferinței de presă a Alianței Dreapta Unită, ce a avut loc la sediul USR în data de joi, 21 martie, că situația nu a permis realizarea sondajelor în timp util.

„Nu a fost timp pentru realizarea unui sondaj cuprinzător. Durează trei săptămâni, aproximativ o lună până să ai rezultatele și, în acest context, la nivelul Alianței am luat această decizie. Au fost evaluate scorurile politice ale partidelor, intențiile de vot care au putut fi identificate în sondaje disponibile la nivel național, notorietatea candidaților. Nu e pur și simplu că ne-m gândit și așa…nu e un proces numai de inspirație, este o miză politică și organizațiile care constituie această Alianță susțin deciziile”, a spus politicianul.

Ciprian Faraon își menține fermă decizia de a candida pentru poziția de primar al Sibiului și Consiliul Local al Sibiului, urmând ca acesta să ofere detalii în perioada viitoare în ceea ce privește candidatura sa fie ca independent, fie asociat unui alt partid.

Întrebat de jurnaliști despre aceste demisii, în cadrul conferinței de presă a Alianței Dreapta Unită, Constantin Șovăială, președintele Organizației Județene Forța Dreptei Sibiu, nu a făcut comentarii privind decizia pe care au luat-o foștii membrii ai partidului. El a precizat că dimineața acelei zile a fost extrem de aglomerată, nefiindu-i posibil să formuleze un răspuns în legătură cu situația respectivă. În schimb, a anunțat că va reveni cu o reacție oficială în ziua de vineri, 22 martie.

„Vizavi de situația aceasta, stimați colegi ai presei, n-aș vrea să umbresc acest eveniment deosebit de important pentru sibieni, pentru Alianța Dreapta Unită și să discutăm sau să dezbatem un caz singular(…) Am înțeles tot de la dumneavoastră că fostul meu coleg a ieșit cu un comunicat de presă, nu l-am studiat, eu vin de la sediu, am avut întâlniri cu primarul. Pe mine mă interesează și pe noi ne interesează întreg județul și nu un caz singular. Vă garantez că mâine, după ce voi consulta, voi verifica, voi analiza tot ce a spus fostul coleg, și ca și el o sa va comunic. Mâine o să dau o reacție oficială”, a declarat Constantin Șovăială.

Ultima oră

Comentariul meu