finanțare importantă pentru fits. consiliul județean finanțează cu 100.000 lei pentru paradă și evenimentele importante
Sursa foto: Facebook/FITS

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Sibiu și Teatrul Național Radu Stanca Sibiu anunță printr-un proiect de hotărâre că încheie un parteneriat, în vederea organizării celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și a paradei „Moștenirea”. Consiliul Județean Sibiu finanțează festivalul cu 100.000 de lei.

Într-un proiect de hotărâre care urmează să fie votat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean de joi, 21 martie, se arată încheierea acordului de parteneriat între Unitatea Administrativ Teritorială Județul Sibiu, Sala Transilvania Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cindrelul Junii Sibiu, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu și Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, în ceea ce privește organizarea celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și a paradei „Moștenirea”.

Consiliul Județean își arată sprijinul pentru Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu alocând suma de 100.000 lei pentru evenimentele din perioada festivalului. „Conform dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul Judeţean asigură, potrivit competenţelor sale şi în condiţiile legii, cadrul necesar pentru finanţarea şi promovarea activităţilor culturale, astfel încât propunem alocarea sumei de 100.000 lei pentru evenimentele deosebit de importante pentru comunitatea sibiană organizate de Teatrul Național Radu Stanca Sibiu în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS)”, se arată în proiectul de hotărâre care urmează să fie aprobat în carul ședinței extraordinare de joi.

De asemenea, Consiliul Județean Sibiu va pune la dispoziție, pe termen limitat, sala de antrenament și parcarea Sălii Transilvania, Sala Thalia și a altor spații din cadrul Bibliotecii Județene Astra Sibiu, a Studioului de dans al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul Junii Sibiu”, Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu în perioada festivalului.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu