Cinci sibieni recondiționează echipamente IT pentru copiii defavorizați. „Ne adresăm copiilor susceptibili bullying-ului”

Proiectul „Un calculator, o șansă la viață” este un obiectiv pe care câțiva oameni din domeniul IT-ului și-au propus să îl atingă, cu scopul de a aduce comunității un bine de care are nevoie. Cei 5 buni samariteni repară calculatoare, laptopuri, imprimante, ca mai apoi să le doneze copiilor care nu au acces la aceste lucruri atât de necesare astăzi.

Proiectul a început din dorința unei persoane din comunitate care, într-un spirit caritabil, s-a implicat individual și cu resursele personale timp de 15 ani pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate. Ulterior acesta a adunat în jurul său alți complici.
„ Echipa este compusă dintr-un grup de 5 persoane, fiecare aducând cu sine abilități și experiențe unice în ceea ce privește buna desfășurare a lucrărilor. Motivele fiecărui participant sunt de ordin personal și putem spune, că argumentul principal este pur empatic și caritabil. Ne-am organizat în mod strategic, împărțind sarcinile și responsabilitățile în funcție de domeniile noastre de expertiză și de cerințele proiectului. Fiecare dintre noi împarte o responsabilitate care vine în rândul nivelului tehnic al fiecăruia, precum și al comunicării, relațiilor cu publicul, logistică și coordonare”, a explicat Alex Chera, reprezentant al grupului..

„Încercăm să punem accent în special pe copiii susceptibili bullying-ului”

Activitatea grupului de acțiune constă, în identificarea surselor de unde pot obține prin donație calculatoare destinate casării. Pentru acest lucru, echipa își propune să ia legătura legătura și cu persoane juridice, cărora le prezintă programul iar ulterior, în cazurile fericite preiau calculatoarele sub formă de donație. După recondiționarea lor, calculatoarele sunt donate beneficiarilor. Pentru identificarea beneficiarilor echipa colaborează cu școli din municipiul Sibiu și din județ, dar și asociații specializate în ajutorare.
„Încercăm să ajungem la ei printr-o comunicare ierarhică cu școlile din Sibiu pentru identificarea publicului în nevoie. Donația este strict inițiativa personală, iar în acest context, putem primi de la școli doar informațiile necesare pentru a identifica persoanele în nevoie. Încercăm să punem accent în special pe copiii susceptibili bullying-ului, așa zisei harțuiri sociale, datorită diferitelor situații economice, medicale sau circumstanțiale ale acestora”, a mai explicat bărbatul.

Planul de bătaie presupune recondiționarea a 30 de calculatoare și dotarea lor cu licențe Windows, idee ce se dorește a fi realizată și desfășurată pe o durată mai lungă de timp, întrucât cei 5 își propun să transforme proiectul într-un program de reciclare și ajutorare care să fie ulterior inclus în activitățile unei asociații.

Cinci sibieni recondiționează echipamente IT pentru copiii defavorizați. „Ne adresăm copiilor susceptibili bullying-ului”

Grupul de acțiune vrea să devină ONG

Până în acest moment grupul a reușit să facă rost prin donație de 53 de calculatoare din care 23 au fost predate beneficiarilor în stare de funcționare.
Prin acest proiect, grupul își dorește să ofere acces la educația digitală pentru acele persoane care în mod normal nu ar avea. Totodată misiunea lor este și aceea de a avea un impact pozitiv asupra mediului prin reciclarea și prelungirea duratei de folosință a echipamentelor IT.

„Focusul principal este momentan doar pe PC-uri, însă încercam să ne organizăm și într-o direcție mai largă care să nu depășească categoria IT cum ar fi, telefoane mobile și tablete ( nu mai vechi de 5 ani), laptop-uri ( nu mai vechi de 7 ani) cu mențiunea că sunt într-o stare dezirabilă (fără ecran spart, zgarieturi sau alte deteriorări majore). Scopul participarii la Maratonul Sibiului este să avem un influx financiar considerabil pentru a ne putea organiza și funcționa pe viitor într-un format oficial cum ar fi un ONG. De asemenea, suntem dispuși să ne orientam pe viitor și înspre a oferi o educație contemporană (cursuri, limbi străine) în ceea ce privește folosirea produselor de IT. Avem si o perspectiva inspre achizitionarea unei imprimante Braille pentru a veni în întâmpinarea nevoilor persoanelor care pot beneficia de acest dispozitiv.

Cinci sibieni recondiționează echipamente IT pentru copiii defavorizați. „Ne adresăm copiilor susceptibili bullying-ului”

Beneficiari acestei acțiuni vor fi 30 de copii din medii defavorizate care își doresc să utilizeze un calculator în scop educațional, copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. „Un calculator, o șansă la viață” este una dintre cauzele care pot fi susținute la Maratonul Internațional Sibiu. Suma pe care inițiatorii proiectului vor să o strângă este de 15.000 lei.

Ultima oră