sibianul victor cornea, favorit principal la un turneu din spania. fostul antrenor îl avertizează: ”nu va avea meciuri ușoare”

Sibianul Victor Cornea și partenerul său, francezul Theo Arribage sunt favoriții numărul 1 la turneul challenger de la Murcia (Spania). 

După ce a jucat tot alături de Arribage în semifinalele ultimului turneu, cel de la Szekesfehervar (Ungaria), Victor Cornea a avansat cinci locuri în clasamentul ATP la dublu și a urcat pe locul 69.

În primul meci al probei de dublu de la Murcia, perechea Cornea/Arribage va întâlni miercuri dimineață pe  A.Qureshi (Pakistan)/D.Vega Hernandez (Spania).  Nu se anunță un meci ușor pentru sibian, pentru că adversarii au fost în trecut în topul probei de dublu.

Tenismenul sibian este încă în căutarea unui partener stabil, după ce anul trecut a schimbat 16 colegi. În acest an, Cornea a mai făcut pereche cu Balaji, Lajovic și Oswald, iar Arribage este al patrulea partener.

Nu a prins listele la Indian Wells și Miami

Fost antrenor pentru 18 ani al lui Victor Cornea, Marius Vecerdea a explicat pentru Ora de Sibiu că tenismenul sibian nu a prins listele pentru turneele majore ale acestei luni, cele de la Indian Wells și Miami. De asemenea, Vecerdea speră ca Victor să găsească cât mai rapid un partener stabil, așa cum i-a recomandat public aici.

”Să vedem ce se întâmplă mai departe, în următoarele turnee, semifinala din Ungaria nu a fost un rezultat wow. Trebuie să vedem dacă a făcut schimbări după eșecurile din America de Sud, unde a avut o victorie și patru înfrângeri clare. E bine să își aleagă un partener și să încerce câteva turnee consecutive până să ia o decizie, este în concordanță cu ce am spus ultima dată. A jucat cu Oswald câteva turnee consecutive, dar cu el are rata de câștig foarte mică, a mai jucat cu el și anul trecut și la fel au fost înfrângeri rușinoase. Cu Balaji a jucat puțin, 2 meciuri, probabil nu și-au compatibilizat programul. Lajovic a fost o alegere de conjunctură, el nu e dublist, e simplist. Acum, cu francezul se pare că s-au înțeles pentru câteva turnee. Mergând prost în America de Sud, Victor nu a prins lista la turneele majore din martie de la Indian Wells și Miami și nu mai sunt nici turnee ATP 500 sau ATP 250. Astfel, trebuie să participi la turneele mici, care însă sunt complicate, sunt mulți jucători de dublu înscriși și Victor nu are meciuri ușoare” a spus Marius Vecerdea, fostul antrenor al lui Victor Cornea. 

După 18 ani de colaborare, Victor Cornea a întrerupt  colaborarea cu antrenorul Marius Vecerdea. Tenismenul sibian este însoțit la turnee de iubita sa, Andreea Bălan și se pregătește în țară cu un alt antrenor, Andrei Cociașu.

sibianul victor cornea, favorit principal la un turneu din spania. fostul antrenor îl avertizează: ”nu va avea meciuri ușoare”

Ultima oră

Comentariul meu