Piloni de acces defecți în centrul Sibiului. Primăria caută o firmă care să se ocupe de mentenanță
foto: arhivă

Serviciul Public Salubrizare, Protecția Mediului și Administrarea Domeniului Public din cadrul Primăriei Sibiu achiziționează servicii de mentenanță și intervenții la sistemul de acces, prevăzut cu piloni mobili și bariere, din zona centrală a orașului. 

Zece locații din zona centrală a Sibiului sunt prevăzute cu un sistem de acces cu piloni mobili, respectiv strada Nicolae Bădescu – Piața Mare, strada Mitropoliei – strada Brukenthal, strada Avram Iancu – Piața Mare, Piața Huet-Piața Mică, strada General Magheru – Piața Mare, strada Mitropoliei – Piața Huet, strada Nicolae Bădescu – Piața Unirii, strada Cetății – strada Gheorghe Lazăr, strada Cetății – strada P. Ilarian, strada Turnului – strada Faurului. Sistemul conține inclusiv un calculator pentru coordonarea funcționării pilonilor și un panou de comandă pentru deschiderea/închiderea pilonilor. De asemenea, alte trei locații centrală sunt prevăzute cu un sistem de acces cu bariere (Piața Mică, strada Al. Xenopol și parcarea primăriei din bulevardul Victoriei). 

Pentru asigurarea funcționării corespunzătoare a sistemului de acces actual este nevoie de reparații punctuale, iar în unele cazuri, fiind necesară înlocuirea pieselor defecte sau achiziționarea unor piese suplimentare. 

Piloni defecți în zona centrală 

Pilonul 1 de la accesul din Piața Mare pe strada Nicolae Bălcescu este defect. Potrivit datelor prezentate în caietul de sarcini, este nevoie să se înlocuiască ansamblul tijă+motor, cititorul de card, bucla inductivă de ieșire și să se monteze un semafor. Probleme sunt și la pilonul de acces din Piața Huet spre Piața Mică, acolo unde s-a defectat placa de bază. Totodată, este nevoie de reparații la pilonul de acces din strada Magheru în Piața Mare (bucle inductive defecte) și la bariera din Piața Mică care asigură accesul de pe strada Ocnei (vaselina de la sistemele de angrenare a motorului de acționare a barierelor este scursă). Firma cu care va fi semnat contractul va trebui să repare serverul ce controlează sistemul de acces, întrucât pe strada Xenopol nu se salvează datele în registrul de intrări. 

Firma va trebui, de două ori pe an, să curețe pilonii retractabili și să verifice dacă funcționează. Lunar, va fi nevoie de intervenții pentru orice problemă de funcționare defectuoasă sau eroare a sistemului.  

Ultima oră

Comentariul meu

Publică