cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. se încălzește treptat de vineri
Foto: Mădalin Constantin

Vremea caldă va alterna cu cea rece până la finalul lui martie, se arată în prognoza pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece pentru a doua decadă a lunii martie, cu maxime în general cuprinse între 6 și 10 grade și minime între -2…0 grade, cu valori chiar mai scăzute, în special în zonele depresioare, notează Mediafax. Un interval mai cald este estimat între 22 și 25 martie, când media regională a maximelor va oscila între 14 și 18 grade, iar a celor minime va fi de 3…4 grade. O nouă răcire de scurtă durată este posibilă în jurul datei de 27 martie, ce va fi urmată de o creștere a temperaturilor spre finalul lunii, când sunt estimate maxime în jurul a 16 grade și minime de 2 grade.

Cum va fi vremea la munte în următoarele două săptămâni

Primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întrega zonă ce va oscila între -2 și 2 grade și minime în general de -6…-4 grade. Între 22 și 26 martie, temperatura aerului va fi în creștere, astfel încât în cele mai calde zile se vor atinge maxime ce se vor situa în jurul a 8 grade, iar minimele vor deveni predonderent pozitive. Spre finalul lunii sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 5 grade și minime de -2…0 grade.

Sunt prognozate precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar mai probabile vor fi în primele zile și în intervalul 25 – 29 martie.

Ultima oră

Comentariul meu