7 statistici interesante despre las vegas

Las Vegas este un oraș a cărui denumire este sinonimul perfect pentru opulență, lux și distracții nelimitate. Cu toate acestea, superbul oraș american are multe statistici interesante știute poate de mai puțini turiști.

În afară de cazinourile și resorturile de lux de pe celebrul bulevard The Strip care îți fură efectiv privirile dacă ești turist și nu rezident, mai sunt multe alte lucruri interesante de văzut și de făcut în Las Vegas.

Hai mai bine să-ți prezint câteva statistici interesante despre așa-numitul „oraș al păcatelor”, care te pot determina să-ți planifici o vacanță aici:

1. Orașul este denumit după fântâni subterane ascunse

Deși cei mai mulți turiști cunosc Las Vegas drept capitala mondială a distracției și a jocurilor de noroc, denumirea orașului are mai degrabă o proveniență spaniolă. În anii 1820, comercianții mexicani călătoreau prin Deșertul Mojave și au descoperit o oază care era susținută de câteva izvoare subterane.

Numele Las Vegas este un simbol al prosperității, al abundenței de apă și de bunăstare în zonă, o resursă foarte apreciată încă din acea vreme pentru că toți călătorii care aveau drum prin zonă trebuiau să facă popas aici pentru a-și umple recipientele de apă.

2. Cazinourile din Las Vegas nu folosesc niciodată zaruri cu colțuri rotunjite

În universul cazinourilor din capitala mondială a jocurilor de noroc există un mare mister legat de o anumită practică unanimă a operatorilor de jocuri de noroc – nu se folosesc zaruri cu colțurile rotunjite la jocurile de masă.

Explicația pare una simplă și anume că marginile precise și ascuțite ale zarurilor asigură o rulare mult mai bună, neutră și imparțială, astfel că zarurile nu pot fi “influențate” să cadă pe anumite poziții mai des.

Practic, prin folosirea zarurilor cu colțuri ascuțite se urmărește asigurarea unui procentaj cât mai mare de imparțialitate și corectitudine în rezultatele jocurilor, jocuri pe care acum le poți accesa inclusiv în mediul online, acolo unde uneori poți chiar să încasezi și bonus fără depunere.

3. Stratosphere este cel mai înalt punct de observație de pe întreg teritoriul Statelor Unite

Construcția denumită Stratosphere a fost edificată în anul 1996 și s-a dorit de la început un proiect ambițios care să sfideze limitele convenționale.

Are o înălțime totală de peste 350 de metri și oferă o priveliște unică și care efectiv îți taie răsuflarea. Dacă ajungi vreodată în Stratosphere, vei putea vedea nu doar celebrul bulevard The Strip de la înălțime, ci și peisajul din deșertul Nevadei.

Pe lângă această funcție de punct de observație, Stratosphere mai oferă și alte atracții pentru turiști dar și pentru rezidenți, cum ar fi restaurante de top, câteva magazine dar și roller coastere pentru amatorii de senzații tari.

4. Las Vegas este cel mai luminos loc de pe Terra observabil din spațiu

Evident că ne referim din nou la celebrul bulevard Las Vegas Strip, care este atât de bine iluminat încât este cel mai luminos loc de pe Pământ vizibil din spațiul cosmic.

Acest bulevard care se întinde pe aproximativ 4 kilometri este iluminat de panouri, lumini de la reflectoare, display-uri LED și neoane, creând un spectacol vizual unic care concurează de la egal la egal cu orice alt loc din lume.

Peisajul oferit de Las Vegas noaptea este unul absolut fantastic, iar imaginile surprinse din satelit confirmă acest lucru.

5. În Las Vegas sunt oficiate aproximativ 150 de căsătorii în fiecare zi

Pe lângă denumirile originale oferite de turiștii care practică jocurile de noroc, Las Vegas și-a mai câștigat reputația de oraș mondial al căsătoriilor, deoarece peste 150 de cupluri își unesc destinele în acest oraș în fiecare zi.

Acest lucru se datorează în primul rând faptului că guvernul de aici are o legislație foarte flexibilă, astfel că te poți căsători și la 4 ore distanță de când ai ajuns în Las Vegas. Pe de altă parte, acest lucru a încurajat cuplurile care și-au dorit un start de vis în mariaj să aleagă să se căsătorească în „Orașul Păcatelor”.

6. Sphinxul din resortul Luxor este mai mare decât Sphinxul autentic din Egipt

Simbolul cheie al resortului de jocuri de noroc, hoteluri și restaurante Luxor, celebrul Sphinx egiptean, este mai mare decât construcția originală.

De fapt, înălțimea acestui totem este dublă față de construcția egipteană, ceea ce aduce un plus de elegantă și emană opulență proprietarilor resortului. Impunătorul totem se află chiar la intrarea în resort și este o emblemă a operatorului.

7. Hotelul Bellagio deține două recorduri mondiale în Guiness Book

În anul 1999, hotelul și restaurantul Bellagio au primit o mențiune în Guiness World Records Book pentru cele mai multe fântâni, având peste 1.200 în tot resortul.

Nu ne referim aici strict la fântâni din care izvorăște apă, ci la tot felul de lucruri artizanale, inclusiv celebrele fântâni de ciocolată pe care le poți încerca dacă ai ocazia să vizitezi resortul Bellagio. Poți să vezi celebra fântână de ciocolată din patiseria și cofetăria Bellagio gratis, oricând dorești.

Ultima oră

Comentariul meu