procurorul beat care a făcut accident în sibiu și nu a fost testat și-a schimbat declarația. stoina spune că a fost folosit
foto: arhivă

Eugen Stoina, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, a provocat un accident în lanț pe o stradă din municipiu. Era băut la volan și nu a fost testat de rutieriști, lucru recunoscut chiar de el într-o înregistrare audio făcută publică de un fost polițist. În urma scandalului iscat, bărbatul spune că a fost folosit. 

Accidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 13:15, pe Bulevardul Mihai Viteazu din Sibiu. A fost vorba despre o tamponare fără victime, soldată doar cu pagube materiale. La fața locului a ajuns un echipaj de poliție, însă vinovatul nu a fost testat cu etilotestul. 

Procurorul Eugen Stoina a recunoscut fapta într-o conversație cu fostul polițist Marian Răduinea, acesta din urmă făcând publică înregistrarea. „Știi că am avut eveniment rutier ieri și i-am rugat pe polițiști, vă rog (…) A fost o tamponare, fără victime, nu, n-a fost cazul. Am fost căscat și am dat în unul. Eu presupun că n-a avut frâna călcată, a intrat în următorul și am mai dat în unul. Dar n-am avut viteză, efectiv am schimbat privirea și a frânat coloana. (…) Eram băut și mi-au dat colegii 24 de ore. Am fost la poliție, au fost drăguți, să știi, foarte drăguți, m-au întrebat dacă sunt de acord să merg. Da, cum să nu. Am mers la poliție și atunci mi-au zis <<trebuie să vă testăm>>. Știam. (…) Măi, dragul meu, eu i-am rugat pe colegi să nu se afle la Parchet! Au aflat toți șefii. Au început să sune la poliție. Pe mine nu m-a sunat niciunul. <<Băi, ești bine? Ai pățit ceva?>>. (…) Dacă îți spun ce s-a întâmplat s-ar putea să bubuie prin presă. Nu m-au testat. A ieșit zero. Nu am suflat, nu mi-a băgat nimeni în bot. Se pare că e de notorietate că sunt bețiv. Nu am suflat, să știi”, sunt cuvintele procurorului Eugen Stoina.

Citește și: Procuror beat, vinovat de producerea unui accident. Nu a fost testat cu etilotestul: „E de notorietate că sunt bețiv”

Magistratul și-a schimbat însă declarația după ce înregistrarea a fost făcută publică. El spune că a fost folosit de fostul polițist. „Acest domn a fost dat afară din poliție, are frustrări. Prin intermediul meu a încercat să atace Poliția Rutieră”, a declarat Eugen Stoina, potrivit observatornews.ro. 

La nivelul IPJ Sibiu s-a deschis o anchetă internă pentru a stabili modul în care au gestionat polițiștii rutieri acest eveniment. 

Ultima oră

Comentariul meu