polițiștii din sibiu au făcut cursuri ca să învețe cum se ține arma în mână și cum să conducă în regim prioritar
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au participat, anul trecut, la peste 200 de cursuri și stagii de pregătire profesională. Oamenii legii au învățat cum să țină arma în mână, dar și să conducă în regim prioritar. 

IPJ Sibiu arată, într-un raport privind eficiența activităților desfășurate în anul 2023, că polițiștii din județ au participat la peste 200 de cursuri și stagii de pregătire profesională. 

Oamenii legii au participat la ședințe de tragere cu arma și au învățat cum să o mânuiască. De asemenea, au învățat să conducă în regim prioritar. „În cursul anului 2023, s-a acordat o atenție deosebită procesului de instruire teoretică și practică de calitate pentru constituirea unui corp polițienesc bine pregătit, pentru a face față provocărilor unui mediu operativ extrem de dinamic. Astfel, polițiștii Serviciului Pregătire Profesională au desfășurat 214 cursuri și stagii în domeniul formării profesionale continue, 28 de ședințe de tragere cu armamentul și 65 de activități de pregătire teoretică, respectiv mânuirea armamentului, iar în domeniul conducerii în regim prioritar, polițiștii au participat la 55 de sesiuni de pregătire”, se arată în raport. 

Potrivit aceluiași raport, la data de 31.12.2023, în Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, procentul de ocupare a funcțiilor prevăzute a fost de 76%. 

Citește și: O mașină de poliție nu acordă prioritate unui alt autoturism

Ultima oră

Comentariul meu