Noi detalii despre Zona Metropolitană Sibiu. Marius Grecu, Primar Șelimbăr: „Pe ADI Transport avem progrese”

Proiectul de dezvoltare a Zonei Metropolitane Sibiu, care include și comuna Șelimbăr, este în curs de desfășurare. În cadrul emisiunii „Ora locală”, primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, a prezentat stadiul actual al demersurilor în ceea ce privește planurile pentru transportul public.

„În momentul de față discutăm de ADI Transport și ADI pentru zona de dezvoltare a Zonei Metropolitane. Ambele s-au constituit, ADI Transport prima, Zona Metropolitană s-a constituit ulterior. Pe ADI Transport avem progrese. Municipiul Sibiu a depus un proiect pentru achiziția de autobuze, au demarat procedura prin PNRR pentru că ei au fost titularii acestei acțiuni. Lucrurile se mișcă dar în administrație nu se întâmplă chiar cum ne dorim.

Proiectul inițiat de Primăria Sibiu pentru „Modernizarea și extinderea transportului public la nivelul Zonei Metropolitane Sibiu”, este implementat în parteneriat cu orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mare, Șura Mică, Cristian, Poplaca și Roșia, acestea fiind localitățile în care vor circula cele 30 de autobuze electrice care urmează a fi achiziționate.

La începutul lunii martie, administrația locală din Sibiu a relansat licitația pentru achiziționarea a 30 de autobuze electrice destinate să deservească Zonei Metropolitane. Costul total al investiției este estimat la 81,3 milioane de lei.
(Detalii despre proiect aici)

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu