guvernul nu va modifica plafoanele la energie, dar va sprijini categoriile vulnerabile
Sursa Foto - Digi24

Prețurile la energie au scăzut, dar facturile nu! Guvernul anunță că plafoanele actuale la gaze și electricitate vor rămâne în vigoare, deși prețurile pieței sunt mai mici. Asta înseamnă că mulți români vor plăti în continuare mai mult decât ar trebui, scrie presa națională.

Doar cei vulnerabili vor beneficia de plafonare de anul viitor. Restul populației va fi expusă prețurilor pieței, care, deși mai mici decât anul trecut, rămân totuși semnificativ mai mari decât în anii precedenți.

Ministrul Energiei dă vina pe furnizori: „Scenariul de bază este să nu umblăm la plafoane. Furnizorii oricum facturează sub plafon. E o piaţă totuşi competitivă.”

Specialiștii avertizează: „Prețurile la energie electrică sunt mai mari decât prețurile pe care le plătesc consumatorii.”

Ministerul vrea să modifice, însă, mecanismul de achiziţie centralizată a energiei prin care furnizorul cumpăra de la producător energie la un preţ plafonat. Modificările ar urma să fie puse în curând în transparenţă decizională şi să se aplice din aprilie sau mai.

Ultima oră

Comentariul meu