A crescut numărul furturilor în Sibiu. În 2023 am avut în medie 5 infracțiuni pe zi

Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a sesizat o creștere a infracționalității în anul trecut cu aproape 3% față de anul precedent. Totodată, s-a observat o creștere a numărului de furturi atât în oraș, cât și în zona rurală.

În orașele județul Sibiu infracționalitatea a cunoscut o creștere în anul 2023 cu aproape 3 la sută, respectiv cu 197 infracțiuni mai multe decât în anul precedent. Anul trecut au avut loc peste 7000 infracțiuni, spre deosebire de anul 2022 când au fost înregistrate puțin peste 6800 de cazuri. De asemenea, s-a observat o ușoară creștere la infracţionalitatea economico-financiară, de la 658 infracțiuni sesizate la 679, infracţionalitatea judiciară a cunoscut o creștere cu 260 fapte, iar numărul infracțiunilor de altă natură a scăzut de la 2022 fapte la 1938 respectiv o scădere procentuală de -4,15%.

Infracţiunile contra patrimoniului sesizate în anul 2023, comparativ cu anul trecut,
prezintă o creștere cu peste 280 de fapte, de la 2867 la 3147, iar în cazul furturilor s-a observat o creștere de aproximativ 12%, de la 1465 fapte la 1650 infracțiuni.

La polul opus se află cazurile de infracționalitate contra persoanei și infracționalitatea contra vieții care au scăzut semnificativ.

A crescut numărul furturilor și la sat

În zonele rurale din Județul Sibiu infracționalitatea crescut cu 3% în ultimul an, numărul acestora ajungând la 3.782 de infracțiuni. A crescut numărul infracţionalității economico-financiară, de la 55 la 66 infracțiuni, infracţionalitatea judiciară a cunoscut o creştere de 170 fapte, în 2023 fiind înregistrate peste 2600 de cazuri. În cazul furturilor, la fel ca și în orașele din județul Sibiu, au crescut cu aproape 20%, respectiv cu 124 fapte.

Infracționalitatea contra persoanei a cunoscut o creștere de 7%, respectiv de la
1420 infracțiuni în 2022, la 1521 în 2023. Totodată, numărul infracţiunilor contra patrimoniului sesizate în mediul rural au crescut peste 100 de fapte, procentual reprezentând 10%.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Este „normal”..!!!? La câte scursuri au venit în Sibiu de prin toate văgăunile țării și mai ales din Sudul Țării. Eu nu regret perioada lui Ceaușescu paranoicul.Dar știu că în Sibiu pe vremea lui Ceaușescu(cei care au peste 45 ),știu aceasta.Și știu de la un milițian de pe acea vreme că infractorii pe vremea lui Ceaușescu la Sibiu,erau legați de calorifer și bătuți până își făceau nevoile pe ei.Iar apoi erau puși să semneze că nu mai calcă prin Sibiu. Astăzi pe banii noștri Guvernul condus de țigani și de hitleristul de Iohannis,tot pe banii noștri vor să facă închisori cu pereții vopsiți cu floricele și soare râzând,paturi cu lenjerie pufoasă ca să ajungă acești infractori la odihnă și tratamente pe banii noștri. În loc să fie puși să lucreze ani de zile în folosul comunității dar să și plătească pagubele guvernul Se plânge că nu au minerii care se mai sape în galerii uite că sunt dar legea îi protejează pentru că și cei care ne conduc sunt infractori.În unele țării arabe încă se mai taie mâna hoților și ticăloșilor.La noi în țară Nu se poate așa ceva pentru că am fi o țară de ciungi și sluți 90% din Populația Gheboasă și Planeta Maimuțelor…