sindicaliștii de la filarmonică fac din nou grevă în timpul concertul de joi. lupeș: “instituția va acționa în instanță împotriva tuturor celor care întreprind acțiuni neconforme cu legea”

Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu (SAIFS) organizează pentru a cincea oară, o grevă de avertisment în timpul concertului simfonic. Drept răspuns, conducerea Filarmonicii nu mai tolerează comportamentul sindicaliștilor, instituția urmând să acționeze în instanță împotriva tuturor celor care întreprind acțiuni neconforme cu legea.

Conducerea Filarmonicii de Stat transmite că se așteaptă ca toți artiștii instrumentiști, membri ai sindicatului, să își onoreze datoria față de spectatori, joi, 14 martie 2024, de la orele 19.00, la Sala Thalia.

Membrii sindicatului sin cadrul Filarmonicii de Stat din Sibiu au anunțat că vor face grevă în timpul concertului simfonic de joi. Ceilalți angajați ai instituției le-au cerut sindicaliștilor ca orice manifestare sindicală să fie desfășurată în afara orelor de concert (19:00 – 21:00) sau să se încadreze în pauza de 15 minute din timpul concertului, pentru a nu încălca dreptul la muncă al angajaților care nu sunt membri de sindicat.

“Noi dorim să ne respectăm contractele de muncă și angajamentele față de public și să ne desfășurăm activitatea în parametrii normali, organizând, promovând și susținând evenimentele prevăzute în programul instituțional. Protestele SAIFS de natură să împiedice susținerea concertelor, cât și greva de orice tip, afectează atât instrumentiștii care nu iau parte la aceste acțiuni, cât și restul colegilor din administrația Filarmonicii de Stat Sibiu, personalul artistic, administrativ, economic, juridic și tehnic și încalcă, efectiv, dreptul acestora la muncă, motiv pentru care solicităm încetarea acestor practici”, se arată în scrisoarea celor 43 de angajați.

sindicaliștii de la filarmonică fac din nou grevă în timpul concertul de joi. lupeș: “instituția va acționa în instanță împotriva tuturor celor care întreprind acțiuni neconforme cu legea”

„Instituția va acționa în instanță”

Potrivit comunicatului de presă, conducerea Filarmonicii de Stat Sibiu susține că respectă dreptul la libera exprimare, însă anunță că va acționa în instanță împotriva tuturor celor care întreprind acțiuni neconforme cu legea.

„Filarmonica de Stat Sibiu își va desfășura activitatea așa cum este anunțată pe site și prin afișe, iar concertul de joi, 14 martie va începe la ora 19:00, indiferent de ce decizie va lua conducerea sindicatului. Filarmonica nu mai stă la dispoziția președintei de sindicat, care prin acțiuni repetate încearcă să se răzbune pe instituția care a hotârât că soțul acesteia nu ne mai poate fi coleg în urma absențelor nemotivate repetate. Reamintim, astfel, membrilor de sindicat că toți angajații au dreptul legal la muncă și, prin legislația specifică, acțiunile sindicale nu au voie să încalce nimănui acest drept. Dacă cei 64% dintre angajații neafiliați la sindicat nu vor putea să își exercite dreptul la muncă din cauza faptului că o parte dintre muzicieni nu vor cânta de la ora 19:00, instituția va acționa în instanță împotriva tuturor celor care întreprind acțiuni neconforme cu legea”, se arată în comunicatul de presă.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Felicitari acestor muzicieni care lupta pentru drepturile lor!
    Adevarul va invinge!
    Muzica e facuta de muzicieni!
    Arta e facuta de artisti!