primăria sibiu explică de ce au fost ridicate tonetele de înghețată de pe nicolae bălcescu. “avizul pentru ocuparea domeniului public era expirat”

În decursul zilei de joi dimineața, o terasă cu tonete de înghețată a fost ridicată de Primăria Sibiu, deoarece ocupa domeniul public ilegal. Reprezentanții Primăriei au explicat pe larg de ce au recurs la această acțiune. 

Administratorul unei afaceri cu tonete de înghețată de pe Pietonala Nicolae Bălcescu s-a arătat revoltat în dimineața zilei de joi după ce o echipă trimisă de către Primăria Sibiu i-a ridicat terasa, după ce acesta rămăsese fără autorizație. Potrivit autorităților publice, Termenul de eliberare a domeniului public a fost depășit de administratorul terasei. (DETALII AICI)

„S.C. MXM SIB TOTAL S.R.L. a deținut aviz pentru ocuparea temporară a domeniului public, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2024, pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 1-3, pentru amplasarea unei terase sezoniere cu mese și scaune, o marchiză cu podium, 2 vitrine de înghețată și corpuri de mobilier. Termenul de eliberare a domeniului public a fost 29.02.2024.

În urma unei solicitări, începând cu data de 01.03.2024 pentru această locație s-a emis aviz favorabil pentru amplasarea unei terase de către S.C. TURTHA SWEET & SAVORY S.R.L., societate care deține front stradal direct pe domeniul public, în fața imobilului respectiv, conform Regulamentului de organizare și funcționare a teraselor sezoniere pe domeniul public și privat al Municipiului Sibiu, aprobat prin HCL 110/2009.

Întrucât operatorul economic SC MXM SIBIU TOTAL SRL nu a eliberat domeniul public la data prevăzută în aviz, Serviciul Salubrizare Protecția Mediului și Administrarea Domeniului Public a emis un proces-verbal de constatare a contravenției prevăzute la art. 22 lit. k) din H.C.L. nr. 210/2001, republicată, dispunându-se și măsura complementară de eliberare completă a domeniului public și aducerea acestuia la starea inițială. Totodată s-a emis o somație de eliberare a domeniului public în termen de 5 zile, care a fost afișată pe bunurile aflate la fața locului, conform H.C.L nr. 150/2023.

S.C. MXM SIB TOTAL S.R.L. nu a dat curs solicitării, astfel încât în 12.03.2024 a fost emisă o dispoziție a Primarului prin care bunurile aflate pe domeniul public au fost declarate abandonate, conform H.C.L. nr. 150/2023, urmând a fi ridicate de pe domeniul public. Dispoziția a fost afișată la punctul de lucru al agentului economic și pe bunurile abandonate.

În data de 14.03.2024 Serviciul public menționat a procedat la ridicarea bunurilor amplasate fără aviz pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 1-3, costurile aferente operațiunii de ridicare, transport și depozitare urmând a fi suportate de S.C. MXM SIB TOTAL S.R.L”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

 

Ultima oră

Comentariul meu