Manelistul Puișor de la Mediaș, care a încercat să îi mituiască pe agenții de poliție care l-au depistat conducând cu o viteză peste limita legală, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Bărbatul va rămâne sub supraveghere timp de 3 ani și va trebui să presteze muncă în folosul comunității.
Manelistul medieșean a fost trimis în judecată în luna noiembrie a anului trecut, după ce în septembrie fusese oprit de poliție fiindcă conducea cu viteză. Cu acea ocazie, bărbatul a încercat să îi mituiască pe agenți, oferindu-le suma de 200 de euro pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale pentru faptele constatate. Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului.
Conducea cu viteză și era băut
În data de 10 septembrie 2023, Puișor de la Mediaș se întorcea de la o nuntă la care cântase. La intrare în orașul de domiciliu, pe Șoseaua Sibiului, a fost surprins cu aparatul radar conducând cu o viteză de 112 km/h, în zonă limita de viteză fiind 50 km/h. Un echipaj de poliție a pornit în urmărirea lui pentru a-l opri, moment în care acesta a efectuat o depășire neregulamentară pe linie continuă. Polițiștii au reușit în cele din urmă să îl oprească și l-au testat cu aparatul Etilotest, moment în care au stabilit că șoferul era băut, având o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru a-i fi iertate abaterile, bărbatul a scos din mașină 200 de euro, încercând să îi mituiască pe polițiști. „Să facem să fie bine”, a spus acesta, aducând în discuție ideea unui „cadou”, sugerându-le totodată să fie discreți, „să nu îi vadă vecinii”. Agenții au sesizat fapta de corupție lucrătorilor Direcției Generale Anticorupție.
Puișor de la Mediaș scapă de închisoare
Instanța a decis că pedeapsa cu închisoarea ar fi o măsură exagerată raportat la gravitatea faptelor comise. Mai mult, bărbatul se află la prima abatere și nu are antecedente penale. Prin urmare, el nu va fi trimis după gratii.
„În ceea ce privește modalitatea de executare, instanța reține că raportat la gravitatea faptelor săvârșite de către inculpat, fiind totuși la prima abatere de la legea penală, având în vedere şi vârsta inculpatului (30 ani), situaţia sa socială ( ântăreț/lăutar, fără antecedente penale), căsătorit, cu o situaţie materială decentă, posibilitatea de reintegrare socială prin muncă în folosul comunităţii, faptul că a recunoscut şi a regretat săvârşirea infracţiunii în faţa instanţei de judecată, că a avut o atitudine sinceră în faţa instanţei de judecată şi că doreşte să se îndrepte, instanța apreciază că o modalitate de executare a pedepsei închisorii de 2 ani si 4 luni închisoare cu executare într-un penitenciar ar fi exagerată prin raportare la toate circumstanţele faptei, inculpatul meritând „o a doua şansă” de reintegrare socială, din care să tragă învăţătură de minte şi să îşi însuşească normele de drept şi morale din cadrul societăţii”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro.
Prin urmare, instanța a decis ca Puișor de la Mediaș să rămână sub supraveghere vreme de trei ani și să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Mediaș sau în cadrul Spitalului Municipal Mediaș pentru o perioadă de 30 de zile. Pe perioada supravegherii, el va trebui să se prezinte regulat la Serviciul de Probațiune, să comunice schimbarea locului de muncă, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile. Manelistul va trebui să achite suma de 1.250 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare către stat.