zeci de norvegieni vin în luna august la sibiu. ministerul culturii le plătește zborul și cazarea pentru a participa la evenimentul „green museums”

Ministerul Culturii organizează la Sibiu, în luna august a acestui an, evenimentul bilateral Green Museums, prin Programul RO-Cultura. Zeci de norvegieni, dar și alți invitați români, vor veni la Sibiu. 

Evenimentul Green Museums, organizat prin Programul RO-Cultura, finanțat cu granturi SEE, are loc în perioada 15-19 august la Muzeul Astra din Sibiu. Sunt așteptate aici 41 de persoane din Norvegia, dar și zeci de invitați din România. Evenimentul are rolul de întări relațiile bilaterale între operatorii culturali din țara noastră și cei din Norvegia. 

Invitații străini vor veni la Sibiu cu avionul și le vor fi asigurare biletele de către Ministerul Culturii. Aceștia vor avea asigurat inclusiv transportul de la aeroport la cazare. Celor 44 de participanți veniți din România li se vor deconta carburantul, respectiv biletele de tren/autocar. 

Autoritatea Contractantă (AC), în speță Ministerul Culturii, dorește să îi cazeze pe cei 85 de invitați într-o unitate de cazare de minim 4 stele. „Cazarea se va face în camere single sau camere duble în regim single, cu mic dejun inclus. AC preferă doar o singură unitate de cazare poziționată cât mai aproape de locul de desfășurare al evenimentului bilateral Green Museums (Muzeul Astra Sibiu, strada Pădurea Dumbrava, nr. 16). Nu se vor lua în calcul ofertele care propun mai mult de o unitate de cazare și care sunt amplasate la o distanță mai mare de 5 km. Cei 85 de participanți la eveniment vor avea un meniu diversificat. Acesta va consta într-o cină și va include cel puțin: o selecție de preparate reci de tip platou, o selecție fel principal (minimum 10 sortimente de produse din carne de pui/vită/porc și pește, produse vegetariene, garnituri și salate), chifle asortate și desert (minimum trei tipuri de prăjituri), diverse băuturi non-alcoolice, cafea și băuturi alcoolice, precum vin sec alb/roșu, recomandat a fi producție românească. 

Ministerul Culturii vrea ca la acest eveniment să fie pusă la dispoziție și o cabină foto cu imprimare la fața locului (photo booth) pentru data de 16 august, în intervalul orar 10:00-13:00, cu maximum 100 de fotografii imprimate. Personalizarea fotografiilor va respecta identitatea vizuală a Programului RO-CULTURA. 

Pentru toate acestea, Ministerul Culturii a publicat un anunț prin care caută consultare privind serviciile de organizare a evenimentului. Propunerile pot fi transmise până la data de 19 martie.  

Ultima oră

Comentariul meu