Părintele profesor Vasile Mihoc de la Sibiu a împlinit 76 de ani. „Este modelul viu pentru noi toți, pentru marea familie Ortodoxă, fiind tată a 13 copii”

Părintele prof. univ. dr. Vasile Mihoc a împlinit miercuri, 13 martie, vârsta de 76 de ani. 

Părintele profesor Vasile Mihoc din Sibiu, cunoscut și apreciat de sibieni și nu numai, împlinește în 13 martie vârsta de 76 de ani. „Este modelul viu pentru noi toți, pentru marea familie Ortodoxă fiind tată a 13 copii”, spune părintele Teodor Ciurariu, care i-a transmis o urare pe rețelele de socializare. 

„În acest moment aniversar, vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru noi, pentru familia Ortodoxă, pentru oastea Lui Hristos Domnul și ne rugăm Bunului Dumnezeu Cel în Treime închinat să reverse asupra Sfinției Voastre belșug de har și binecuvântare, sănătate deplină și putere de muncă, pentru că având aceeași vigoare și tinerețe a sufletului, dogmatic vorbind, sufletul fiind nemuritor, nu îmbătrânește niciodată. Să slujiți cu vrednicie pe Dumnezeu, Biserica Sa cea Sfântă, neamul nostru românesc, valorile moralei și demnității creștine precum și învățământul teologic. La mulți, fericiți și binecuvântați ani Părinte Profesor”, este mesajul transmis de părintele Teodor Ciurariu. 

Părintele Vasile Mihoc s-a născut în data de 13 martie 1948, în localitatea Sfântul Ilie, judeţul Suceava. A urmat cursurile Institutului Teologic Universitar din Sibiu, obţinând licenţa în anul 1970. Doctoratul l-a făcut la Institutul Teologic din Bucureşti (1970 – 1973), unde a obținut titlul de doctor în teologie, în anul 1983. Între anii 1977-1979 a studiat la „École Biblique et Arhéologique Française” din Ierusalim. În anul 1969 a fost hirotonit preot. În anul 1974 și-a început activitatea la Institutul Teologic Universitar (azi Facultatea de Teologie „Sf. Andrei Şaguna“) din Sibiu, unde din 1983 este profesor titular de studiul Noului Testament şi conducător de doctorat. În paralel, după 1990, a predat temporar, ca profesor asociat, la facultăţile de teologie ale universităților „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca (1990-1992) şi „Aurel Vlaicu“ din Arad (1997-1999). În anul 2002, pe perioada semestrului de vară, a fost profesor asociat la Crowter Hall College-University of Birmingham, Marea Britanie, potrivit doxologia.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu