Centrul Chinologic din Sibiu cumpără 20 de câini. Ciobănesc German și Ciobănesc Belgian Malinois pentru dezvoltarea Poliției Canine

Centrul Chinologic din Sibiu vrea să achiziționeze douăzeci de câini din rasele Ciobănesc German și Ciobănesc Belgian Malinois. Exemplarele vor ajuta la creșterea capacității de intervenție a forțelor de ordine.

Centrul Chinologic din Sibiu cooperează cu celelalte unități ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu instituțiile și autoritățile administrației publice centrale și locale de specialitate, în special cu structurile din sistemul de apărare, ordine publică, securitate națională și justiție, precum și cu instituțiile din domeniile educație și sanitar-veterinar, cu asociațiile și organizațiile din domeniul dresajului câinilor de serviciu. În acest sens, Centrul Chinologic vrea să achiziționeze 20 de câini, pentru a putea îmbunătăți baza genetică și pentru a conduce astfel la o mai bună selecție a câinilor specializați, cu impact pozitiv nu doar asupra Poliției Române, ci și la nivelul tuturor instituțiilor naționale care folosesc câini de serviciu. 

Câinii de care are nevoie Centrul Chinologic trebuie să fie din rasa Ciobănesc German, respectiv Ciobănesc Belgian Malinois și să aibă o vârstă între 18 luni și 4 ani. Exemplarele vor trebui să dețină carte de origine recunoscută de Federația Chinologică Internațională, adică să aibă Pedigree. 

Exemplarele canine trebuie să fie clinic sănătoase și apte pentru reproducție. Ele vor fi însoțite de carte de origine și carnet de sănătate. Câinii vor fi suspuși inclusiv unor teste. Specialiști în domeniu vor evalua aptitudinile patrupezilor (instinctul de vânătoare, socializare – dacă manifestă frică sau reticență față de oameni, reacția la stimulii de mediu). De asemenea, vor fi supuși și unei evaluări fizice. 

Citește și: Sibiul, singurul loc din țară unde câinii învață să „adulmece” bombe

Ultima oră

Comentariul meu