12.000 lei pentru evaluarea siguranței la clădirea tribunalului sibiu de pe victoriei

Ministerul Justiției caută o firmă care să constate ce măsuri trebuie luate pentru a pune în siguranță, în regim de urgență, clădirea Tribunalului Sibiu de pe Bulevardul Victoriei. Achiziția acestui serviciu costă 12.000 lei. 

Palatul de Justiție, una dintre cele mai impresionante clădiri din Sibiu, este abandonată de ani de zile. Imobilul a fost distrus nu numai de timpul ce a trecut, dar și de nepăsarea și lipsa de implicare a autorităților care n-au reușit să îl reabiliteze. În urmă cu un an, Tribunalul Sibiu căuta o firmă care să asigure servicii de pază, protecție și supraveghere a sediului de pe Bulevardul Victoriei, astfel încât să nu fie prada vandalilor și să nu sufere degradări voite suplimentare. Acum, în urma unei vizite a unui specialist realizată anul trecut, Ministerul Justiției vrea să afle ce măsuri se impun în vederea „punerii în siguranță a construcțiilor în regim de urgență” la sediul de pe Victoriei. 

Palatul de Justiție „înghite” încă 12.000 lei 

Tribunalul Sibiu a semnalat Ministerului Justiției că imobilul de pe Bulevardul Victoriei prezintă degradări, astfel că, în luna noiembrie a anului trecut, un specialist s-a prezentat la fața locului pentru a constata problemele. „Tribunalului Sibiu a semnalat Ministerului Justiției degradări la împrejmuirea stradală existentă aflată la limita lotului spre strada Avocat Ilie Măcelaru, în zona adiacentă construcției provizorii din incintă. Menținerea construcțiilor provizorii aferente organizării de șantier din incinta lotului pe care se află sediul Tribunalului Sibiu a avut în vedere eliminarea unor costuri suplimentare nejustificate în viitor, scopul fiind ca de aceste lucrări provizorii să beneficieze următorul constructor, care va contracta restul de lucrări rămase de executat. În urma deplasării în teren a unui reprezentant din partea Ministerului Justiției, în data de 13.11.2023, s-a constatat următoarea situație de fapt: construcția provizorie a fost edificată din materiale ușor demontabile, parțial reutilizabile, pe o placă de beton, posibil fără fundații proprii. Această construcție nu are un sistem de colectare a apelor pluviale, ceea ce a condus la impregnarea și stagnarea umezelii în zidurile clădirii și afectează stabilitatea soclului împrejmuirii stradale. De asemenea, s-a constatat că, în prezent, placa de la parter a acestei construcții este fisurată, fisurile urmând traseul profilelor metalice care susțin planșeul și care sunt încastrate în această placă”, se arată în caietul de sarcini.

12.000 lei pentru evaluarea siguranței la clădirea tribunalului sibiu de pe victoriei

Reprezentantul Ministerului Justiției trimis în Sibiu pentru a verifica situația a concluzionat că infiltrațiile cauzate de lipsa unui sistem de colectare a apelor pluviale la această clădire reprezintă principala cauză a deteriorării împrejmuirii stradale la limita spre strada Avocat Ilie Măcelaru și, pentru a nu pune în pericol trecătorii sau autoturismele, este nevoie ca împrejmuirea „să fie pusă în siguranță”. Fiindcă tencuiala și cărămizile de pe clădire au început să cadă pe trotuar, este nevoie să fie luate măsuri urgente, se mai arată în caietul de sarcini. De aceea, Ministerul Justiției caută o firmă care să realizeze un raport de constatare, care să cuprindă starea tehnică a împrejmuirii și construcției provizorii și măsurile ce se impun pentru a pune în siguranță clădirea. 

Ministerul Justiției așteaptă ca firmele interesate să transmită ofertele până la data de 15 aprilie 2024. Pentru aceste servicii, se vor aloca 10.084,03 lei fără TVA, respectiv 12.000 lei cu TVA.   

CITEȘTE ȘI: Palatul de Justiție, o „bijuterie” lăsată în paragină în centrul Sibiului – Niciun guvern nu a fost în stare să o reabiliteze în 20 de ani

Ultima oră

Comentariul meu