școala gimnazială din râu sadului, reabilitată cu 1,2 milioane de lei. se montează panouri fotovoltaice pe acoperiș
Sursa: Captură Maps

Școala Gimnazială din Râu Sadului va fi reabilitată și modernizată. Investiția se ridică la 1,2 milioane de lei, iar banii necesari vor veni prin PNRR. 

Primăria din Râu Sadului a scos la licitație execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a școlii gimnaziale din localitate.

Școala se află pe un teren de 269 metri pătrați, clădirea având un regim de înălțime Sp+P+E. Pe lângă lucrările de modernizare propuse, se vor executa lucrări și pentru eficientizarea energetică a școlii. „Reabilitarea va conduce la reducerea cu cel puțin 30% a necesarului de energie primară, reducerea emisiilor de echivalent CO2, creșterea calității serviciilor, creșterea gradului de confort termic, reducerea costurilor pentru încălzire”, se arată în caietul de sarcini. 

Închiderile exterioare și tâmplăria se vor păstra în mare parte, schimbându-se doar ferestrele și ușa de acces, aflate în prezent într-un stadiu mediu sau avansat de degradare. Tâmplăria interioară de la uși va fi înlocuită cu aluminiu. Finisajele interioare prezintă și ele o serie de fisuri și degradări, care au mai fost ascunse anterior prin reparații, motiv pentru care muncitorii vor interveni și aici. Pereții vor fi termoizolați. Se vor crea și grupuri sanitare în incinta școlii, atât pentru fete, băieți, cât și pentru cadrele didactice. Vor avea loc, totodată, intervenții la acoperiș și la sistemul de preluare și evacuare a apelor pluviale, deoarece se află într-o stare avansată de degradare. 

Școala va fi, în final, una modernă, pe acoperiș fiind montate inclusiv panouri fotovoltaice. „Se propune realizarea unui sistem fotovoltaic on-grid, trifazic, de 9,12kWp, compus din 24 de panouri fotovoltaice. Acestea se vor instala pe acoperișul clădirii cu orientare Sud și Sud-Est. Din sistemul de panouri se va asigura puterea necesară instalației de iluminat și parțial puterea necesară pentru instalația de preparare a ACM și încălzire”, se mai arată în caietul de sarcini. 

Conform Devizului General, valoarea estimată pentru execuția lucrărilor este de 1,272,607.43 lei + TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, fără a depăși termenul limită de recepție, respectiv data de 30.06.2026, conform contractului de finanțare. 

Ultima oră

Comentariul meu