un elev de la brukenthal va reprezenta sibiul la olimpiada națională de fizică. tudor oancea: „vreau să studiez în elveția”

Tudor Oancea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Samuel Von Brukenthal” din Sibiu, s-a calificat la Olimpiada Națională de Fizică. Elevul s-a clasat pe locul I la etapa județeană obținând un total de 23 de puncte.

Elevul de la Brukenthal a participat și în anii precedenți la Olimpiada de Fizică, obținând rezultate bune, însă anul acesta este cel mai mulțumit de pregătirea sa. Tudor își dorește să studieze în străinătate în domeniul științelor exacte, astfel încât a aplicat deja la Universitatea Tehnică Federală din Zürich.
„M-am calificat și în anii trecuți. Anul acesta m-am pregătit cel mai mult. Vreau să studiez mai departe tot fizică. As vrea sa studiez în Elveția la Politehnica din Zurich. Am aplicat acolo de curând și aștept să primesc răspuns. Pentru că sunt la elev la Brukenthal și am studiat în limba germană era clar ca o sa fiu atras de zonele acestea: Austria, Germania sau Elveția”, spune Tudor.

Olimpiada de fizică, etapa județeană s-a desfășurat sâmbătă, 2 martie 2024 în locațiile Liceului Teoretic ”C.Noica” Sibiu și ale Liceului Teoretic ”A.Sever” Mediaș.

Locul II la etapa județeană a fost obținut de o elevă de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” iar poziția a III-a a fost ocupată de un elev al Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu.

Faza Națională a Olimpiadei de Fizică se va desfășura între 21 și 26 aprilie, la Brașov. La etapa națională, elevii vor susține două probe obligatorii: proba teoretică, respectiv proba experimentală, fiecare cu durata de trei ore. Proba experimentală, constă în efectuarea sau analiza unei lucrări experimentale, prelucrarea și interpretarea datelor experimentale obținute în cursul acesteia fiind consemnate într-o lucrare scrisă, potrivit regulamentului.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. La etapa națională a olimpiadei de fizică
    s-au mai calificat și doi elevi din clasa a IX a mate-info de la Colegiul Gheorghe Lazar”Sibiu având punctajele 23,95 și 23,45.