Treizeci de cadre medicale din Sibiu, prezente la protestul de luni din Capitală (video, foto)
Sursa: Facebook/Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România

Treizeci de cadre medicale din județul Sibiu au participat, luni, la Mitingul și Marșul Solidarității din Capitală. Mii de medici, asistente și infirmiere au luat parte la protest, aflându-se în pragul de a declanșa o grevă generală în spitale. 

[brid video=”1579017″ player=”38897″ title=”Treizeci de cadre medicale din Sibiu au protestat în Capitală” duration=”52″ description=”Treizeci de cadre medicale din Sibiu au protestat în Capitală” uploaddate=”2024-03-11″ thumbnailurl=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/snapshot/1579017_th_65ef1df14ccae_1710169585.jpg” image=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/snapshot/1579017_sd_65ef1df14ccae_1710169585.jpg” contenturl=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/sd/1579017.mp4″ width=”16″ height=”9″]

Mii de cadre medicale – medici, asistenți, infirmiere și angajați Tesa – din toată țara au participat, luni, la demonstrațiile organizate în Capitală. Treizeci dintre cei prezenți la protest sunt cadre medicale din Sibiu. 

Treizeci de cadre medicale din Sibiu, prezente la protestul de luni din Capitală (video, foto)

„Așteptăm concluziile mitingului de astăzi. În urma acestora se va decide începerea sau nu a grevei generale”, a precizat un medic din Sibiu. 

Treizeci de cadre medicale din Sibiu, prezente la protestul de luni din Capitală (video, foto) Treizeci de cadre medicale din Sibiu, prezente la protestul de luni din Capitală (video, foto) Treizeci de cadre medicale din Sibiu, prezente la protestul de luni din Capitală (video, foto)

Revendicările susținute de participanții la demonstrații vizează drepturi fundamentale ale tuturor angajaților din sănătate, potrivit unui comunicat de presă al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România. În sinteză, protestatarii solicită:

– Respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale în funcție de inflație;

– Asigurarea unei creșteri reale a veniturilor salariale (creșterea puterii de cumpărare a salariilor) a angajaților din sănătate;

– Plata unei recompense corecte pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiții de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc., pentru sacrificiul personal și al vieții de familie pe care-l fac lucrând în ture și în zilele libere/de sărbători legale. 

Protestul este îndreptat și împotriva formei ultimei Ordonanțe de Urgență privind unele creșteri salariale în sănătate, aceasta fiind o ordonanță a inechității și a nepriceperii emitenților, spun sindicaliștii. 

Ultima oră