programul complet din play-out pentru fc hermannstadt. deplasări la voluntari, arad, galați și craiova

FC Hermannstadt și-a aflat luni seară tot programul din play-out-ul Superligii, acolo unde va juca cinci meciuri la Sibiu și patru în deplasare. 

După ultimul meci din sezonul regular, Oțelul – Poli Iași 1-1, FC Hermannstadt și-a cunoscut țintarul jocurilor din play-out-ul Superligii. Echipa lui Măldărășanu începe de pe locul 9, cu 20 de puncte și are ca obiectiv clasarea pe pozițiile 7-8.

Prima partidă va fi la Sibiu, cu Dinamo, meci programat duminică, 17 martie, de la ora 18.15. Sibienii vor mai juca acasă cu U Cluj, Botoșani, Petrolul și Iași și vor merge în deplasare la Voluntari, UTA, Oțelul și FCU Craiova 1948.

După cele 9 etape de play-out, locurile 15-16 retrogradează direct, iar locurile 13-14 dau baraje de supraviețuire/promovare cu echipe de Liga 2.

După înjumătățirea punctelor, FC Hermannstadt pornește cu doar patru puncte avans față de locul 13, primul care duce la baraje. Antrenorul Măldărășanu spune că sistemul actual este unul injust. ”Nu este corectă înjumătățirea punctelor, toate echipele riscă, dacă nu retrogradare, atunci cel puțin să joace baraj. Este un sistem dificil, acum probabil că s-a adoptat sistemul acesta la un moment dat, dar cred că ar putea fi modificat, adică cel puțin să rămâi cu punctele pe care le-ai câștigat pe teren. Nimănui nu îi convine să marchezi atâtea goluri, după să ți se ia golurile, ți se iau punctele. Corect, celor care sunt mai joc în clasament le convine, logic. Sunt realist, nu putem să vorbim de astfel de situații pe parcursul campionatului, dar, la început de campionat, cred că ar fi benefică o astfel de schimbare” a spus Marius Măldărășanu pentru Iam Sport. 

Program FC Hermannstadt în play-out:

Etapa I (16 martie): FC Hermannstadt – Dinamo

Etapa II (30 martie): FC Voluntari – FC Hermannstadt

Etapa III (6 aprilie): FC Hermannstadt – U Cluj

Etapa IV (13 aprilie): UTA – FC Hermannstadt

Etapa V (20 aprilie): FC Hermannstadt – Botoșani

Etapa VI (24 aprilie): FC Hermannstadt – Petrolul

Etapa VII (27 aprilie): Oțelul – FC  Hermannstadt

Etapa VIII (4 mai): FC Hermannstadt – Poli Iași

Etapa IX (11 mai): FCU Craiova – FC Hermannstadt

Clasament start play-out:

7. U Cluj » 21 de puncte

8. UTA » 20

9. Hermannstadt » 20

10. Petrolul » 18*

11. Oțelul » 17

12. Poli Iași » 17*

13. FCU Craiova » 16*

14. Dinamo » 15*

15. FC Voluntari » 14

16. FC Botoșani » 11*

Formațiile cu * au beneficiat de rotunjire

Ultima oră

Comentariul meu