Asociațiile de locatari din Sibiu pot câștiga 15.000 de euro pentru montarea panourilor fotovoltaice pe blocuri

Organizația Non-Guvernamentală „Între Vecini” anunță începerea înscrierilor și la nivelul județului Sibiu pentru proiectul „Energie pe bloc”. ONG-ul pune la bătaie 15.000 de euro pentru montarea panourilor fotovoltaice și precum și a altor 10 activități de dezvoltare comunitară.

Proiectul presupune găsirea a 10 echipe de vecini din orașele din România care vor să creeze o comunitate. Acesta vor trebui să își construiască, să dezvolte și implementeze 10 proiecte și activități la bloc și în cartier pe durata unui an. Echipele vor primi ajutorul echipei „Între Vecini” pe tot parcursul proiectului. O echipă trebuie să fie formată din minim 4 vecini și Președintele Asociației de Proprietari.

„Evaluăm și istoricul de proiecte și existența unui canal de comunicare la bloc.
Vrem să vedem dacă au existat inițiative în trecut în comunitate, iar grupul de comunicare poate fi Whatsapp sau Facebook. Cu cât mai mare și mai activ, cu atât mai bine”, au menționat organizatorii.

15.000 Euro pentru panouri fotovoltaice și alte 10 proiecte comunitare

Echipele selecționate vor primi un buget de 15.000 Euro pentru a-și putea dezvolta și îmbunătăți comunitatea. Bugetul este împărțit în maxim 8.000 Euro pentru instalarea unui kit de Panouri Fotovoltaice pentru a deveni prosumator și injecta energie în rețea, iar restul de bani vor fi folosiți pentru cele 10 proiecte comunitare.

Blocul trebuie să aibă un spațiu public în proximitate și terasa neumbrită.
Spațiul public pentru întâlniri poate fi curte interioară, grădină, parcare sau parc la maxim 500 m de bloc, iar terasa blocului trebuie să aibă minim 40 mp neumbriți, potrivit ghidului Energie pe Bloc.

Selecția câștigătorilor

Prima etapă este citirea Ghidului și completarea Formularului Aplicantului până la 31 martie 2024. În etapa 2, echipele anunțate vor trebui să ne trimită documentele menționate în Ghid până la 10 aprilie 2024. În etapa 3, vor avea loc prezentarea planului de dezvoltare a comunității și jurizarea finală pe 27/28 aprilie 2024. Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 30 aprilie 2024.
Înscrierea se face prin accesarea link-ului www.intrevecini.ro.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Eu zic să organizăm o competitie de tuns iarba pe calea ferată și in alte zone fără rost. Vecinii mei ar câștiga detașat. Să nu mai zicem că se mai pricep la o sumedenie de lucruri inutile. Nu m-aș mira dacă i-aș vedea intr-o zi cu aspiratorul in față blocului! 😂😂😂