zborurile pe ruta sibiu - bucurești, un eșec total. aeronave aproape goale, cu o medie de 17 pasageri pe cursă
foto: arhivă

Zborurile pe ruta București – Sibiu – București, deservite de AirConnect, nu au avut mare succes. În cele câteva luni în care compania aeriană a operat cursele, aeronavele au fost mai mult goale. 

AirConnect a operat zboruri pe ruta București – Sibiu și retur vreme de jumătate de an. În total, au fost realizate 132 de zboruri, potrivit unor date publicate de boardingpass.ro. Numărul total al pasagerilor care au zburat în perioada martie – august 2023 se ridică la 2.183, ceea ce înseamnă că în medie, la fiecare zbor, au fost doar 17 pasageri în aeronavă. 

Trafic aerian intern: București-Sibiu-București, ruta cu cel mai mic raport pasageri/zbor

TAROM, HiSky și AirConnect au operat, în 2023, un total de 13.008 zboruri către 11 destinații interne, potrivit boardingpass.ro. Cea mai aglomerată rută internă a fost București – Cluj-Napoca – București cu 294.773 de pasageri anul trecut. Pe locul doi a fost ruta București – Timișoara – București cu 273.304 de pasageri în tot anul. La polul opus, cu cel mai mic raport pasageri/zbor s-au aflat cursele de pe două rute, respectiv București – Sibiu – București și București – Târgu Mureș – București, cu o medie de 17, respectiv 18 pasageri pe zbor. 

Citește și: AirConnect a anulat toate zborurile de pe ruta Sibiu – București

Cel mai aglomerat aeroport pentru trafic internat de pasageri a fost „Henri Coandă” (Otopeni), urmat de „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. 

Sursa: boardingpass.ro  

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Normal ca erau goale cand au fost atat de tampiti sa puna cursele de la Bucuresti la SB vineri dimineata si pe ruta inversa luni seara. daca faceau invers, locurile ar fi fost 100 ocupate.

  2. Trebuia să se orienteze la Klaus Iohannis Werner că tot face curse dese la Sibiu.Eventual să-i dea jos pe ceilalți.Dar să se grăbească până nu prinde postul de șef la NATO!

  3. Am zburat anul trecut de 8 ori dus intors. De fiecare data nu mai erau locuri goale…cum naiba?