șelimbărul va avea o școală modulară. primarul marius grecu: „ne vom consulta cu părinții și vedem unde o punem” (video)

Numărul copiilor care învață la Șelimbăr este în continuă creștere, motiv pentru care administrația locală intenționează să facă noi investiții în educație. Primarul Marius Grecu spune că va fi achiziționată o școală modulară pentru elevii din localitate. 

YouTube video

Din anul 2020, sediul primăriei a devenit școală. Elevii din comună învață de atunci aici. Primarul Marius Grecu spune că a luat decizia corectă, pentru a le putea oferi copiilor condițiile de care aveau nevoie. „În anul 2020 am luat această decizie, cu toate că anumiți contestatari spuneau că este doar o temă de campanie a primarului Grecu. Am demonstrat că nu este așa. Eu am un birou de 6 metri pătrați într-un birou tip container. Colegii mei stau în căminul cultural. Am făcut un un efort să spun așa. Cred că orice om normal la cap ar fi făcut acest efort, pentru că numărul copiilor este într-o continuă creștere și nu consider că suntem împovărați sau, vezi Doamne, eu, ca primar, sunt într-o situație jenantă că stau într-un container. Din contră, îmi face plăcere să știu că acești copii sunt în fostul sediu al primăriei. Știu că au toate condițiile și pe viitor vom munci în continuare ca educația în comuna Șelimbăr să fie una prosperă și demnă de invidiat”, a spus primarul Marius Grecu la „Ora Locală”. 

șelimbărul va avea o școală modulară. primarul marius grecu: „ne vom consulta cu părinții și vedem unde o punem” (video)

Urmează însă noi investiții în educație. Șelimbărul va avea o școală modulară, locația în care va fi amplasată fiind aleasă de comun acord de administrația locală și de părinți. „Suntem în curs de achiziție pentru o școală modulară. Avem un surplus de opt clase. Practic, anul acesta estimăm că o să vină undeva la patru, cinci clase pregătitoare. (…) Avem mai multe variante de a pune această școală. O să găsim soluția cea mai bună, să fie în preajma familiilor cu copii care vor veni la școală, să oprim acest transport cu mașina sau să îi punem să se miște dimineața mai mult decât trebuie. Și atunci vom face și o rearondare a copiilor, dacă vor fi în zone diferite, în funcție de adresă, probabil o să-i repartizăm, dar asta în urma consultărilor cu consiliile părinților din școală. Vom lua cea mai bună decizie”, a adăugat Marius Grecu. 

Grădinița din cartierul Tineretului va putea primi copii din toamna acestui an, lucrările la această investiție fiind aproape de finalizarea. „În momentul de față, la grădiniță avem un număr de 350 de locuri. Avem spre finalizare grădinița din cartierul Tineretului, unde vor mai fi 150 de locuri disponibile. (…) Grădinița din cartierul Tineretului este foarte, foarte avansată. În luna aprilie o vom recepționa. Am demarat deja procesul de extindere a structurii de grădiniță, pentru a scurta pașii pentru deschiderea ei în luna septembrie, pentru că am învățat din ceea ce am pățit pe Doamna Stanca prin procedurile greoaie de a deschide această grădiniță, am învățat, să zic așa, calea scurtă, ca să putem să ne mișcăm relativ mai repede”, a spus primarul Marius Grecu. 

Ultima oră

Comentariul meu