patru benzi auto, parcare subterană si parc pe strada doamna stanca din șelimbăr. marius grecu: „demarăm procedurile, ca să lărgim această arteră” (video)

Locuitorii de pe Strada Doamna Stanca se vor bucura în viitorul apropiat de un spațiu de recreere atât pentru cei mici cât și pentru părinți și bunici, precum și de o parcare subterană și de patru benzi de circulație.

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu a anunțat în cadrul emisiunii „Ora locală”, că în bugetul local de anul acesta, se prevede achiziționarea unui teren de aproximativ 4.300 de metri pătrați situat pe Strada Doamna Stanca numărul 15. Pe terenul, evaluat la 3 milioane de lei, se plănuiește construcția unei parcări subterane și a unui un parc complex care va oferi facilități atât pentru copii cât și pentru adulți.

YouTube video

„Suntem în analiză cu câteva proiecte, și nu doar în analiză, unele locuri de joacă au fost puse în operă. În bugetul de anul acesta se regăsește suma necesară pentru achiziția unui teren de pe strada Doamna Stanca numărul 15, aproximativ de 4.300 m pătrați în valoare de 3 milioane de lei. Acest teren este o oportunitate pentru administrația locală ca să putem pune în operă o parcare subterană, să putem face un spațiu de recreere nu doar pentru zona de leagăne, va fi un mini parc, cu aparate de fitness în aer liber, o zonă de family”, a spus primarul Marius Grecu.

În luna aprilie, se va efectua achiziționarea terenului, iar imediat după aceasta, vor fi demarați pașii următori pentru implementarea proiectului, care include construcția parcării subterane și a zonei de recreere.
„În primă fază vom face achiziția terenului, avem prevăzut și în buget, în luna aprilie ar trebui să facem achiziția terenului, ulterior să începem să facem la prima rectificare o proiectare amenajarea acestui teren și a parcării”, a mai adăugat Marius Grecu.

patru benzi auto, parcare subterană si parc pe strada doamna stanca din șelimbăr. marius grecu: „demarăm procedurile, ca să lărgim această arteră” (video)

Patru benzi auto pe strada Doamna Stanca

De asemeneaPrimăria Șelimbăr intenționează să extindă artera Doamna Stanca prin adăugarea a două benzi auto suplimentare. Această inițiativă are ca obiectiv principal reducerea congestiei traficului în zona centrului comercial.

„Orice om normal la cap și-ar dori extinderea acestei străzi. Este cea mai importantă stradă din județul Sibiu pot să spun. În momentul de față am demarat întocmirea unei documentații PUZ, este o documentație foarte amplă pentru că noi ajungem în situația în care să facem exproprieri. Au trebuit identificate toate suprafețele de teren. O să fie profilul Bulevardului Mihai Viteazu. Și gândim un drum de legătură între Doamna Stanca și Aleea Monumentului”, a spus Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr.

Primăria Șelimbăr mai are în vedere și construirea unui drum de legătură între prelungirea Mihai Viteazu din Șelimbăr și DN1. De asemenea, se va mai construi o stradă nouă și între Doamna Stanca și zona Avantgarden.

Citește și: Drum de legătură între prelungirea Mihai Viteazu din Șelimbăr și DN1. Stradă nouă și între Doamna Stanca și zona Avantgarden


Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Foarte multe promisiuni, acum in prag de alegeri…Dar cu strazile/proiectele incepute si lasate balta de 3-4 ani, cum ramane? Intotdeauna sunt de vina consilierii, firmele, locuitorii, proprietarii si multi, multi altii, dar niciodata “domnul” primar….