drum de legătură între prelungirea mihai viteazu din șelimbăr și dn1. stradă nouă și între doamna stanca și zona avantgarden (video)

Primăria comunei Șelimbăr intenționează să demareze o serie de lucrări pentru lărgirea unor străzi în vederea decongestionării traficului. Printre investițiile din anul 2024 este inclusă amenajarea unei noi artere de legătură între strada Doamna Stanca și Aleea Monumentului. Acest drum de legătură va avea patru benzi și va trece prin zona în care se va construi sala de sport a Universității „Lucian Blaga”.

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, invitat al emisiunii „Ora locală”, a oferit detalii despre punctul în care au ajuns aceste demersuri.

„Am gândit o nouă bretea de legătură între Doamna Stanca și Aleea Monumentului. Aleea Monumentului suntem în procedură să o lărgim. Este Aleea Monumentului, la fel îi va rămâne denumirea doar că va fi supralărgită să continue cu același profil de descărcare, respectiv patru benzi și pe acea zonă”, a menționat primarul.

YouTube video

Marius Grecu subliniază importanța unei astfel de infrastructuri și își propune finalizarea modificărilor la rețeaua stradală în următorii doi ani. În cadrul planurilor de dezvoltare a infrastructurii, este inclusă și crearea unui drum de legătură între Prelungirea Mihai Viteazu și Drumul Național 1.

„Suntem pregătiți în doi trei ani de zile să avem o rețea stradală bine pusă la punct, cu prelungirea bulevardului Mihai Viteazu către zona Dracula. Știm cu toții că avem acea ieșire periculoasă din Șelimbăr în DN1. Odată cu implementarea Centurii Sud se va face acolo o girație și ne dorim să ajungem acolo cu bulevardul Mihai Viteazu. Îmi doresc să ajungem cu bulevardul mai repede decât cu centura”, spune Marius Grecu.

drum de legătură între prelungirea mihai viteazu din șelimbăr și dn1. stradă nouă și între doamna stanca și zona avantgarden (video)

Pentru Strada Doamna Stanca, Primăria Șelimbăr mai plănuiește lărgirea acesteia cu patru benzi și construirea unei parcări subterane și a unui parc.

Citește și: Patru benzi auto, parcare subterană si parc pe strada Doamna Stanca din Șelimbăr. Marius Grecu: „Demarăm procedurile, ca să lărgim această arteră” (video)

Ultima oră

Comentariul meu