locatarii dintr-un bloc din ștrand, exasperați de lătratul câinilor de pe câmp. „ne-am gândit să ne mutăm”

Mai mulți sibieni care locuiesc pe strada Profesor Aurel Popa din Cartierul Ștrand susțin că din cauza câinilor de pe câmp nu pot să doarmă pe timpul nopții. Unii dintre ei au depus inclusiv plângeri la poliție în privința zgomotului câinilor de pe câmp și se gândesc ca în ultimă instanță să se mute.

Lătratul câinilor pe timpul nopții i-a dus la exasperare pe unii dintre locuitorii de pe strada Profesor Aurel Popa. Locuitorii din zonă spun că nu mai știu ce măsuri să ia pentru a putea să oprească zgomotul câinilor care nu îi lasă să doarmă noapte de noapte.

„Suntem deranjați de zgomotul câinilor de la mai multe gospodării, dar în principal de la cea mai apropiată gospodărie. Noapte de noapte aceștia latră. Ziua este liniște, însă noaptea, mai ales după ora 22.00, încep și o țin așa ore întregi, chiar și la 3-4 dimineața aceștia latră. Noi ca cetățeni ai acestui oraș european în care plătim impozite și taxe nu ne putem odihni și viața personală ne este afectata. Nu este normal ca într-un oraș european în imediată apropiere a imobilelor de locuit să existe gospodării sau cuști cu câini care latră noapte de noapte, ore în șir”, spune Ramona.

Cuplul locuiește din luna octombrie într-un bloc de pe strada Profesor Aurel Popa, din Cartierul Ștrand. Cei doi sibieni au discutat cu proprietarii care au o căsuță pe câmp, unde dețin doi câini. „Ziua nu latră deloc, însă noapte latră încontinuu. Proprietarii câinilor spun că sunt vulpi pe câmp și la ele latră. Sunt nopți în care e liniște, dar foarte rare. Când vedem că e liniște seara ne punem repede să dormim, de frică să nu înceapă să latre iar și să nu ne mai putem odihni. Soțul chiar a propus să vindem și să ne mutăm”, a mai spus Ramona.

locatarii dintr-un bloc din ștrand, exasperați de lătratul câinilor de pe câmp. „ne-am gândit să ne mutăm”

Ramona mărturisește că pe timpul iernii nu se aude foarte tare zgomotul pentru că sunt ferestrele închise, dar întrebarea pe care și-o pune este ce va face pe timpul verii. „Balamucul începe în principal după ora 22. Dar sunt și seri în care începe și pe la 20:40, dar mai ușor. Foarte rar se întâmplă să existe seri liniștite. Trăim acest calvar de luni de zile. Stăm cu geamurile închise fiind iarnă, însă ce vom face vara? Am făcut plângere la poliție, însă în zadar. Nu s-a schimbat nimic, cazul a fost clasat”, a mai mărturisit aceasta.

„Fapta de tulburare a liniștii locatarilor prin zgomotul produs de lătratul câinilor nu poate fi sancționată de lucrătorii de poliție, deoarece potrivit art. 2, pct. 26, din Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, prevede ca și contravenție numai: «tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora»”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

 

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. Va puneti aer conditionat. In blocul acela se vand apartamentele cu 160000 de euro – posibil sa va permiteti sa va montati AC.

  2. Nu știu cine v-a mințit că sunteți într-un oraș european.Probabil PR-ul agresiv al primăriei.Problema este reală,dar daca vindeți ,,păcăliți și dumneavoastră niste olteni sa vina in timpul zilei, când dorm câinii și spuneti-le că este cel mai liniștit și curat oraș din România.Sau daca aveți remușcări , îi trimiteți la Brașov.Scuze,nu-și mai permit sa cumpere casă,acolo.

  3. Sunt 100% sigura ca voi si restul locatarilor deranjati mult mai mult decat niste căței. Bine ca toti vâlcenii care ne-au imputit orasul nu va mai deranjeaza

    1. Ce sa-ti povestesc ca noi ardelenii mirosim a parfum de aere de munte și brânză curata ținută în soare la marginea drumului….iar multi “sateni” din marginime se cred mai presus decât cetățenii orașului care muncesc cu truda.

  4. Poate doamna asta a intrat în depresie de la construcția ilegală de la geamul dânsei, sau e moralistă doar când vine vorba de alții?

  5. Vin si eu sa va ajut cu mutatul, mai ales daca va mutati peste munti.
    Amenintari de 2 bani!
    Mare paguba!
    Doi frustrati mai putin in Sibiu!

  6. extraordinar… ce tragedie … păi cum…nu v-aţi mutat încă? Vin să vă ajut cu împachetatul. Până făceați așa niște foto profi, color și cu schiță ca la carte, deranjați de ce se întâmplă pe proprietatea altuia, aflată la metri distanță, consultați repede un medic pentru depresie, eventual terapie de cuplu, indubitabil, se impune. AAAA …scuzați …la mami și tati aveați termopan .. știți ce/i aia nu?

    1. Aveti norma de la taticul sa comentati hatereli la ce scrie concurenta, “domnul” editor?