taximetriștii protestează pe străzile din sibiu. timp de mai multe zile, fără a bloca traficul
Captură Facebook/Taxi 953 Sibiu

Taximetriștii sibieni au protestat zile întregi în Capitală alături de sute de colegi din toate județele țării. Dar, fiindcă doleanțele lor nu au fost ascultate, au mutat protestul pe străzile din Sibiu. Acesta se desfășoară deja de câteva zile, fiind pașnic și fără evenimente nedorite în trafic.  

taximetriștii protestează pe străzile din sibiu. timp de mai multe zile, fără a bloca traficul
Captură Facebook/Taxi Sibiu

De câteva zile, taximetriștii din Sibiu protestează pe străzile din Sibiu. Este vorba despre un protest spontan, care în ultimele zile s-a desfășurat pașnic, fără incidente în trafic. Șoferii de taxi vor continua manifestarea pe străzile orașului și zilele următoare. 

„Protestul se desfășoară la nivel național, are loc zilnic în mai multe orașe. Totul e spontan și nu intenționăm să facem tam-tam. La Sibiu va fi protest și azi și mâine, șoferii se vor plimba în coloană pe mai multe străzi, dar fără să blocheze traficul, fără claxoane, fără să deranjeze”, a precizat un taximetrist sibian. 

Ce vor taximetriștii

Printre cele mai importante revendicări se află și cerința ca Bolt și Uber să fie obligate să declare veniturile obținute și să plătească taxele corespunzătoare. Taximetriștii mai vor ca Bolt și Uber să își fiscalizeze cursele, în conformitate cu regulile și standardele impuse de autoritățile fiscale în domeniul transportului de persoane.

Alte revendicări ale taximetriștilor mai vizează eliminarea posibilității de emitere a copiei conforme pentru autoturismele deținute de operatori cu contract de comodat sau închiriere și ridicarea pragului de autorizare la vechimea mașinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani sau interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la r lame, pe autoturismele arondate la platformele digitale și aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conțină datele de identificare ale operatorului, dar și eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenței cu privire la practicile înșelătoare.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Înainte sa scrieți acest articol ar trebui sa va faceți temele. La Bolt și Uber totul este transparent fata de Taxi unde este exact pe dos.