Sibianul vinovat de producerea accidentului mortal din 2022 de la Slimnic, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

Un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce, în primăvara anului 2022, a provocat un accident în Slimnic. În urma evenimentului rutier, tatăl său a decedat. Instanța a decis că omul va rămâne sub supraveghere trei ani și va trebui să presteze muncă în folosul comunității. 

Accidentul a avut loc în 14 martie 2022, pe DN14, între Slimnic și Șura Mare. Șoferul în vârstă de 32 de ani a intrat cu viteză într-o curbă periculoasă, a ieșit parțial în afara drumului, iar în încercarea de a redresa autoturismul, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu o autoutilitară și cu un autocamion. Impactul a provocat decesul unuia dintre pasageri, un bărbat în vârstă de 54 de ani, care era chiar tatăl șoferului, dar și rănirea altor doi ocupanți ai autoturismului. Toți erau din localitatea Hașag. (IMAGINI DE LA ACCIDENT, AICI)

Închisoare cu suspendare

La aproape doi ani de la accidentul mortal, șoferul a fost condamnat la închisoare cu suspendare. 

Șoferul a fost trimis în judecată în septembrie 2023, în stare de libertate, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Potrivit datelor din rechizitoriu, omul care a decedat era chiar tatăl inculpatului. Bărbatul a fost audiat și și-a recunoscut fapta, spunând că nu a adaptat viteza în curbă. Pe acel sector, limita era 50 km/h. „Fiind audiat în calitate de suspect și inculpat în cursul urmăririi penale, numitul (…) a recunoscut că a condus autoturismul cu o viteză de aproximativ 70-80km/h pe DN14 și a pierdut controlul într-o curbă la dreapta asupra direcției de deplasare, mașina intrând în derapaj. În acel moment, inculpatul a tras de volan în dreapta către șanț, în încercarea de a redresa mașina, fără să reușească, iar spatele mașinii s-a răsucit spre stânga pe banda din contrasens, moment în care a fost lovit în partea stânga – spate de către autoutilitară. (…) În cursul judecății, inculpatul a recunoscut fapta pentru care a fost trimis în judecată, solicitând judecarea conform procedurii simplificate a recunoașterii învinuirii, cerere ce a fost admisă de instanță”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

Instanța a reținut atunci că accidentul s-a datorat culpei exclusive a inculpatului, care nu a respectat regimul legal de viteză pe sector de drum pe care se deplasa. În cele din urmă, în 28 februarie 2024, șoferul a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare. Bărbatul a primit un termen de supraveghere de 3 ani, timp în care va fi obligat să se prezinte la Serviciul de Probațiune, să anunțe schimbarea locuinței și să comunice schimbarea locului de muncă. De asemenea, acesta a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, fie în cadrul Primăriei Loamneș, fie în cadrul Parohiei Hașag, pe o perioadă de 60 de zile. 

Ultima oră

Comentariul meu