mama geaninei, sibianca moartă în accidentul de pe dumbrăvii, la jumătate de an de la tragedie: „fiica mea putrezește și cel care i-a luat viața e bine-mersi!”

Geanina avea 30 de ani și o viață întreagă înainte. Dar, anul trecut, în ultima zi de vară, tânăra din Sibiu a murit. Aceasta a fost implicată într-un accident teribil pe Calea Dumbrăvii, în fața Cimitirului Municipal, iar medicii nu au mai putut să o salveze. 

mama geaninei, sibianca moartă în accidentul de pe dumbrăvii, la jumătate de an de la tragedie: „fiica mea putrezește și cel care i-a luat viața e bine-mersi!”

Tragedia de pe Dumbrăvii. Geanina a murit în accident

Accidentul a avut loc în 31 august 2023, pe Calea Dumbrăvii din Sibiu, în apropierea Cimitirului Municipal. Geanina se afla pe bancheta din spate a unui autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, care a pierdut controlul volanului, a sărit peste sensul giratoriu și s-a izbit violent de două autobuze din flota Tursib aflate în stație. 

Citește și: Accident grav pe Calea Dumbrăvii. O tânără a murit 

Zona s-a umplut rapid de echipaje medicale și de mașini de poliție. Salvatorii au extras-o pe Geanina dintre fiarele contorsionate și au început să o resusciteze, întrucât suferise un stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor intense ale medicilor, tânăra nu a răspuns manevrelor și a fost declarată decedată. 

mama geaninei, sibianca moartă în accidentul de pe dumbrăvii, la jumătate de an de la tragedie: „fiica mea putrezește și cel care i-a luat viața e bine-mersi!”

În același timp, șoferul, dar și iubita acestuia, pasageră pe scaunul din dreapta, au fost răniți și au primit ajutor medical. Bărbatul a suferit fracturi la membrele superioare și un traumatism facial, iar cealaltă tânără, de 25 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral și unul costal. La câteva zile distanță, amândoi au fost externați din spital fiindcă starea lor de sănătate s-a îmbunătățit. 

Poliția a deschis o anchetă penală în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

Mama Geaninei: „Nu au luat nicio măsură și fata mea putrezește în mormânt”

La aproape jumătate de an de la teribilul accident, mama Geaninei nu își poate găsi încă liniștea. Aceasta spune că așteaptă de luni de zile ca autoritățile să ia măsuri împotriva persoanei vinovate de moartea fiicei sale. „După atâta vreme, nimic nu s-a făcut. Nici nu a început procesul. Azi (n.r.: 6 martie) ne-au chemat la declarații, să spunem noi ce știm, să spunem cine ne-a anunțat de accident, când ne-am dus la fața locului. Dar eu de câte ori m-am dus să întreb ce s-a mai întâmplat cu dosarul, mi-au zis că se derulează ancheta. Au trecut șase luni de când fiica mea putrezește, iar el, șoferul, e bine-mersi. Nici permisul nu i l-au luat, circulă în continuare pe străzi. (…) Martorii ne-au spus că a avut viteza foarte mare, așa că am cerut să se facă o expertiză la mașină. La început au refuzat cererea, spunând că ei nu suportă cheltuielile pentru asta. Vom suporta noi cheltuielile, fiindcă dorim să vedem ce zice expertiza, să vedem cu cât a condus. Toată lumea îl știe pe băiatul ăsta că avea boala asta, să meargă tare, să facă raliuri”, a spus mama Geaninei. 

mama geaninei, sibianca moartă în accidentul de pe dumbrăvii, la jumătate de an de la tragedie: „fiica mea putrezește și cel care i-a luat viața e bine-mersi!”
Geanina, tânăra decedată în accidentul de pe Dumbrăvii

Citește și: Accidentul de pe Calea Dumbrăvii, surprins de o cameră de supraveghere

Potrivit acesteia, Geanina și Sebastian, șoferul care a provocat accidentul, nu se cunoșteau de multă vreme și nu erau apropiați. Tânăra era prietenă cu iubita bărbatului. În seara de 31 august, ea s-a urcat pentru prima și ultima dată în mașina lui. „Fiica mea era prietenă cu iubita lui, cu fata care stătea pe locul din față. Ele erau prietene, dar niciodată nu s-a mai urcat în mașina lui. Acum a fost prima dată când a mers cu ei. (…) După accident am așteptat să aud că lui îi pare rău. Dar nu a dat niciun semn, nici măcar un mesaj, să ne zică că îi pare rău, să ne spună condoleanțe, să ne trimită o lumină, absolut nimic”, a mai adăugat mama Geaninei. 

Citește și: Geanina, condusă pe ultimul drum. Alai de mașini prin centrul Sibiului

Femeia își dorește ca procurorii să schimbe încadrarea juridică, iar șoferul care a provocat accidentul să fie cercetat pentru omor. „Am cerut la avocat să ceară să schimbe încadrarea. Acum e ucidere din culpă, dar vreau să se schimbe în omor, în altceva, să plătească și să facă pușcărie că i-a luat viața fetiței mele. Nu am nevoie de altceva, decât să facă închisoare”, a mai spus femeia.  

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Ar trebui sa luați în calcul ca șoferul se afla în timpul unei întreceri cu cealaltă masina care a ajuns imediat dupa impact la fata locului, deci este exclus ucidere din culpa.