cinci turiști blocați în telecabina de la bâlea lac. salvamontiștii au declanșat o misiune de salvare (update)
FOTO: Arhivă Salvamont Sibiu

Telecabina de la Bâlea Lac nu funcționează. Salvamontiștii sibieni intervin, miercuri după-amiaza, pentru a salva cinci turiști râmași blocați în aceasta. 

UPDATE 3

Persoanele au ajuns cu bine la Bâlea Cascadă alături de salvamontiști.

UPDATE 2

Turiștii sunt coborâți din telecabină de către salvamontiștii sibieni.

UPDATE 1

„Salvamontiștii coboară în acest moment alături de angajații de la Bâlea Teleferic până în zona cabinei, fiindcă trebuie să aducă mai multe echipamente în zonă. Ulterior, salvamontiștii vor prelua turiștii, după care se vor îndrepta spre Bâlea Cascadă, unde aceștia au mașinile. Momentan, persoanele blocate nu au nevoie de îngrijiri medicale. Printre turiști se află și un copil cu vârsta de aproximativ 4 ani”, informează directorul Salvamont Sibiu. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Salvamontiștii sibieni au declanșat o misiune pentru salvarea a cinci turiști blocați în telecabina de la Bâlea Lac. „SPJ Salvamont Sibiu a fost solicitat să intervină pentru preluarea a 5 turiști care au rămas blocați în telecabina de la Bâlea Lac. Din primele informații, telecabina s-a oprit la pilonul 2 deasupra Cascadei de pe Valea Bâlii. Salvamontiștii vor prelua cei 5 turiști după ce acestia vor fi lansați cu ajutorul sistemelor de salvare de către personalul operativ al telecabinei”, transmite Dan Popescu, directorul Salvamont Sibiu.

Din fericire, persoanele blocate în telecabină nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Imediat după ce turiștii vor fi dați jos din telecabină, salvamontiștii îi vor însoți până la Bâlea Cascadă, acolo unde aceștia și-au lăsat mașinile personale.

Ultima oră

Comentariul meu